Hirdetés

Szintet lépett a PlayStation 5 kontrollerei miatt indított csoportos per

|

A DualSense kontrollerek "driftelése" miatt folyik a per, mely keresetét most alaposan kibővítették.

Hirdetés

Sokat kell majd mostanában a bíróságra járni a Sonynak, hiszen nemrég azért perelték be őket, mert a PS Store-ra korlátozták a digitális játékok vásárlását, idén februárban pedig egy olyan csoportos per kezdett kibontakozni, ami a DualSense kontrollerek meghibásodása miatt indult el. Az utóbbi esetben a drifting, vagyis a sodródási hiba jelentkezése miatt pereltek az elégedetlen vásárlók - ez annyit tesz, hogy a kontroller irányítókarjai anélkül is mozgást érzékelnek, hogy hozzájuk érne az ember.

A Chimicles Schwartz Kriner & Donaldson-Smith ügyvédi iroda csoportos pere most új szintre lépet. A Sony eddig azt szerette volna, hogy egy kijelölt választottbíróság előtt tisztázódjon az ügy, azonban hat álamból hat felperes úgy döntött, hogy "rendes" bíróság előtt próbálják érvényesíteni az igazukat. 

Hirdetés

Ez azonban még messze nem minden. A Chimicles Schwartz Kriner & Donaldson-Smith kibővítette a korábbi keresetet mintegy 18 újabb oldallal, a friss dokumentumokban pedig már a termékgarancia megsértése, csalás és számos állami fogyasztóvédelmi törvény megszegése miatt is követeléseket támaszt. Hosszú ideig elhúzódó, összetett perre számíthatunk tehát.

Nehéz megmondani, hová futhat ki az egész ügy, de az bizonyos, hogy nem fognak a közeljövőben unatkozni a Sony ügyvédei, meg kell majd dolgozniuk a pénzükért.
 
 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)