Hirdetés

Szorosabbra fűzi együttműködését a Microsoft és a SEGA

|

Felvásárlásról egyelőre nincs szó, ám stratégiai megállapodást fontolgat a két vállalat.

Hirdetés

Se vége, se hossza azoknak a pletykáknak amelyek azt követően szabadultak el a különböző közösségimédia-platformokon, hogy a Microsoft bekebelezte a ZeniMax Mediát. Sok más cég mellett a SEGA neve is elhangzott potenciális célpontként, amiben még lenne is ráció, hiszen a felvásárlása révén tényleg meg tudná vetni a lábát az Xbox a japán piacon is, amire már két teljes évtizede törekszik. Eddig csekély eredménnyel.

A sokak által remélt akvizícióra még nem került sor - talán nem is fog soha -, ugyanakkor a felek megvizsgálják annak a lehetőségét, hogy egy, a következő években vélhetően egyre fontosabbá váló területen miként folytathatnák továbbiakban közös erővel. Ez pedig nem más, mint a felhőtechnológia.

Hirdetés

Leendő stratégiai megállapodásuk értelmében a Microsoft és a SEGA az Azure felhőszolgáltatásra alapozva közösen fogják kialakítani azt az új generációs fejlesztői környezetet, hálózati infrastruktúrát és kifejleszteni azokat a kommunikációs eszközöket, valamint technológiai újításokat, amelyek a japán cég ún. szuperjáték kezdeményezésének megvalósításához nélkülözhetetlenek. Röviden és tömören olyan új és innovatív címekről van szó, amelyek révén akár már középtávon globális, online közösségi élménykényként lehet prezentálni a SEGA szellemi termékekeit.

Már most is láthatjuk, miként omlanak le fokozatosan a platformokat egymástól elválasztó falak a konzolgyártók (kivéve a Nintendót) paradigmaváltása következtében. Előbb az Xbox nyitott a PC felé, de most már a Sony is a keblére ölelte, a következő lépcsőfok pedig egyértelműen a felhő, ami az 5G-vel karöltve öles léptekkel halad abba az irányba, amikor már tulajdonképpen mindegy is lesz, hogy milyen hardver duruzsol a műanyag kasztniban.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)