Hirdetés

Lezárult a volt GTA producer és a Take-Two pere

|

Újabb nap, újabb per a Rockstar háza táján.

Hirdetés

Leslie Benzies, a Rockstar Games egykori producere 150 millió dollárra perelte a cég játékainak kiadóját. Benzies szerint kikényszerítették felmondását a másfél évig tartó nyaralását követően.

Hirdetés

A kereset Benzies hosszútávú szerződésére támaszkodik, amit a GTA IV 2010-es megjelenése után kötött meg a Take-Two-val. A kontraktus egy olyan profitmegosztási rendszert foglalt magába, ami miatt Benzies azt hitte, ugyanannyi bevételhez jut majd, mint a Rockstar két társalapítója, Sam és Dan Houser. Nagyon úgy fest, hogy a producer csúnyán félreértett valamit.

A bíróság ugyanis megállapította, hogy a szerződés egyetlen pontjában sem részletezte, hogy a kifizetésnek egyenlő arányban kell megtörténnie, ezzel a lendülettel pedig el is utasították Benzies keresetét. Némi fájdalomdíj lehet a producernek, hogy egy korábbi, 2012-ben benyújtott kereseti szándékát, ami bizonyos jogdíjakból való részesedést követel, továbbra is vizsgálják.

Mondjuk Benziesnek nem kell aggódnia, van bőven mit legombolnia a Rockstarról.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)