Hirdetés

Távozik a BioWare két kulcsembere, Casey Hudson és Mark Darrah

|

Mindketten ma jelentették be, hogy elhagyják a BioWare kötelékét.

Hirdetés

Továbbra is nagyon nehéz időket él meg a BioWare. Nehéz megmondani, mikor kezdődött a lejtmenet; lehet, hogy a Mass Effect 3 befejezésével, a technikai hibákkal teli Dragon Age: Inquisitionnel, vagy a több szempontból is vállalhatatlan Mass Effect: Andromedával. Az biztos, hogy a tragikus, jelenleg is teljes átdolgozás alatt álló Anthem nem húzta ki a csapatot a gödörből, viszont egyre több régi arc dönt úgy, hogy ebből ő már nem kér.

Casey Hudson 2014-ben intett búcsút a csapatnak, majd 2017-ben vezérigazgatóként tért vissza. Összesen közel 20 éven át dolgozott a BioWare-nél (még a 2012-ben távozó alapítók, Greg Zeschuk és Ray Muzyka vették fel), de most ismét úgy érezte, ideje átengednie másnak a lehetőséget, mert mind neki, mind a cégnek szüksége van a változásra. Elmondta, ki szeretne próbálni valami újat, tele van energiával, és a továbbiakban egyelőre személyesebb projekteken kereszül éli ki kreativitását. Helyét ideiglenesen Gary McKay és/vagy Samantha Ryan (mást állít Casey, és mást az EA stúdióit összefogó Laura Miele) fogja átvenni, de már keresik az új vezetőt.

Hirdetés

Szintén búcsúzik Mark Darrah, a Dragon Age vezető producere, aki 23 éve kezdett. Ő sem tudja még pontosan, merre megy tovább. Őt Christian Dailey, a BioWare Austin vezetője váltja.

Talán jót is tesz a vérfrissítés, és lehet, hogy a fejlesztés alatt álló Dragon Age és Mass Effect játékok, valamint az Anthem 2.0 végre visszaállítják a csapat régi fényét. Nagyon bízunk ebben.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)