Hirdetés

Távozik a CD Projekttől a The Witcher 3 rendezője, pedig nem találták bűnösnek munkahelyi zaklatás miatt

|

Konrad Tomaszkiewicz ellen workplace bullying, azaz munkahelyi zaklatás miatt indult nyomozás, most elhagyja a CD Projekt kötelékét.

Hirdetés

A The Witcher 3: Wild Huntot anno három szakember rendezte: Mateusz Kanik, Sebastian Stępień és Konrad Tomaszkiewicz. Közülük most a harmadik, Tomaszkiewicz jutott arra a döntésre, hogy távozik a lengyel kiadótól, vagyis a CD Projekttől. 

A Bloomberg értesülései szerint hónapokon keresztül zajlott a belső nyomozás, ami a különböző munkahelyi zaklatásos eseteket volt hivatott feltárni a kiadónál. Ennek a következménye lett Tomaszkiewicz távozása is.

Hirdetés

A dolog pikantériája az, hogy a nyomozás végül nem találta bűnösnek a szakembert. Tomaszkiewicz úgy fogalmazott, hogy véleménye szerint nagyon sok ember érez a cégen belül félelmet, stresszt és kényelmetlenséget, ha vele együtt kell dolgoznia, így pedig nem tudja tovább folytatni a munkáját. Mindezeken felül Tomaszkiewicz bocsánatot kért azért, hogy rossz munkahelyi légkör alakult ki körülötte. Leszögezte továbbá, hogy dolgozni fog azon, hogy megváltozzon, de ez egy hosszú folyamat, mindenesetre nem adja fel, és reménykedi abban, hogy tényleg változtatni tud a viselkedésén. 

Tomaszkiewicz 2004 óta dolgozott a CD Projektnél, tehát 17 év után mond búcsút a lengyel csapatnak. Mindhárom The Witcher játék elkészítésében közreműködött, a harmadik rész és annak kiegészítői esetében már game directorként felügyelte a munkát. 

Konrad Tomaszkiewicz

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)