Hirdetés

Távozik a Mafia 3 fejlesztőcsapatának alapítója

|

Új vezetőt neveztek ki a Mafia franchise gondozásával megbízott Hangar 13 élére.

Hirdetés

Idén decemberben lesz nyolc éve, hogy a kaliforniai Novatóban létrehozta a 2K Games a Hangar 13-at, amelynek bemutatkozó játéka, a Mafia 3 2016-ban jelent meg. Szívesen mondanánk azt, hogy a rajongók megelégedésére, de ha így tennénk, minimum füllentenénk, ugyanis a csapat alkotását rosszul fogadta a tábor. Különösen szigorúak voltak vele azok a veterán játékosok, kiknek szemében máig a kultikus első rész az etalon.

A Hangar 13-ba később beleolvadt a 2K Czech, melynek munkatársai között szép számmal akadtak olyanok is, akik a Mafián és a Mafia 2-n dolgoztak, így némileg érthető, hogy ha nem is lett tökéletes remake a 2020-ban kiadott Mafia: Definitive Edition, azért érezhetően jobb minőséget képviselt.

Hirdetés

Ebben az időszakban mindvégig egy LucasArts-os veterán, Haden Blackman állt a Hangar 13 élén, aki a 2K Games vezetőinek címzett belső feljegyzés tanúsága szerint lemondott pozíciójáról, és a céget is elhagyja, hogy a szenvedélyének élhessen. Hogy ez pontosan mit takar, arról egyelőre nincs információnk, azaz nem tudjuk, hogy máshol folytatja-e, vagy a játékiparon kívül keresné a boldogulást.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Mindenesetre hamar megtalálták a volt kolléga pótlására leginkább alkalmasnak gondolt szakembert a 30 éves tapasztalattal rendelkező Nick Baynes személyében. Ő még 2018-ban csatlakozott a céghez, méghozzá a Hangar 13 akkor megalapított brightoni stúdiójának élére kinevezett vezetőként. Egyúttal pedig azt is megtudhattuk, hogy a 2K Games töretlen támogatását élvező csapat párhuzamosan több, bejelentés előtt álló projekten dolgozik.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)