Hirdetés

Távozik a posztjáról a CD Projekt alapító-társvezetője

|

Marcin Iwiński közel 30 év után távozik a vállalat éléről.

Hirdetés

A napokban kissé felgyorsultak az események a CD Projekt kiadó körül, hiszen a lengyel játékipari óriás pénzügyi beszámolójából megtudhattuk, hogy egy vadonatúj The Witcher-trilógia mellett a Cyberpunk 2077 folytatásán  és más izgalmas projekteken is dolgoznak, most pedig egy fontos személyi változás következik a cégnél.

Marcin Iwiński, a CD Projekt alapító-társigazgatója ugyanis a Twitteren jelentette be, hogy feladja a vezető pozícióját, hogy egy merőben más szerepkörben bizonyíthasson a vállalatnál.

A mikroblogon megosztott közleményében a vezető azt írja, hogy pályázni fog a CD Projekt felügyelőbizottságának elnöki tisztségére, ezért elhagyja a társ-vezérigazgatói posztot, melynek feladatait még ez év végéig átadja az igazgatótanácsban ülő kollégáinak.

"Számomra ez egy hatalmas pillanat. Közel 30 éve dolgozom a CD Projektnél, és láttam, ahogy egy maroknyi, szenvedélytől vezérelt lázadóból a történetközpontú szerepjátékok nemzetközileg elismert fejlesztőjévé vált, amelyet világszerte milliók szeretnek. Amikor Michał Kiciński és én megalapítottuk a céget, nem hiszem, hogy bármelyikünk is el tudta volna képzelni ezt a hihetetlen utazást, még a legmerészebb álmainkban sem."

- áll Iwiński közleményében.

Hirdetés

Az eredetileg videojáték-viszonteladóként tevékenykedő Kiciński és Iwiński még 1994-ben hozták létre a CD Projektet, amely a kezdetek kezdetén csak külföldi játékok helyi terjesztésével foglalkozott. A cég játékfejlesztő-stúdióját, a The Witcher-trilógiát és a CP2077-et is elkövető CD Projekt RED-et 2002-ben alapították meg, 2008-ban pedig elindult a vállalat DRM-mentes webáruháza, GOG.com is.

A poszt további részében Iwiński azt írja, hogy továbbra is ő lesz a CD Projekt egyik legfőbb részvényese, s hogy az új szerepkörében is "aktív és elkötelezett" marad, immáron a felügyelőbizottság tagjainak támogatására koncentrálva. Iwiński arcát a legtöbben akkor ismerhették meg, amikor a Cyberpunk 2077 botrányosra sikeredett rajtját követően videóüzenetben kért bocsánatot a játék akkori állapota miatt, korábban pedig az ő neve is előkerült, amikor a cég berkein belül uralkodó crunch-kultúra, vagyis a kemény túlóráztatás miatt kritizálták a CD Projektet.

Most azonban vélhetően egy rózsásabb szakasz elé néz a cég, hiszen a netflixes Cyberpunk: Edgerunners anime pozitív fogadtatásával az időközben kikalapált játéknak is kezd megbocsátani a közönség, így sokan várják izgatottan a jövőre érkező Cyberpunk 2077: Phantom Liberty c. kiegészítőt is.

 

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)