Hirdetés

Távozni kényszerült a Skull & Bones stúdiójának igazgatója

|

Nem csak a játékkal, de a jelentések szerint a fejlesztőcsapattal sincs minden rendben.

Hirdetés

Az elmúlt hónapokban komoly tisztogatás történt a Ubisoft köreiben, köszönhetően a kipattant zaklatási botrányoknak. Ajtót mutattak többek között Justin Farrennek, a Skull & Bones korábbi kreatív vezetőjének is, akinek régóta készülő kalózos projektje teljes átalakításon esik át: elölről kezdték a fejlesztést, már az új koncepció alapján formálódik a játék és évekig fogják bővíteni. 

Csakhogy ez többé már nem a játékot fejlesztő Ubisoft Singapore ügyvezető igazgatójának, Hugues Ricournak a felügyeletével történik. A Kotaku szellőztette meg a hírt egy birtokukba került belsős e-mail másolatára hivatkozva, miszerint egy külső partnerek által végzett ellenőrzést követően Ricourt azonnali hatállyal eltávolították a pozíciójából. Az igazgató 2018 eleje óta töltötte be ezt a tisztséget a cégnél, és a Skull & Bones mellett olyan projektek munkálatait is felügyelte, mint az Assassin's Creed széria vagy az Immortals: Fenyx Rising. 

Hirdetés

Ricour eltávolítását a Ubisoft egyik szóvivője e-mailben erősítette meg a Kotakunak, amelyből kiderült, hogy az igazgató valóban lemond a pozíciójáról és elhagyja a szingapúri stúdiót is, azonban továbbra is a Ubisoft kötelékében marad. Ennél többet viszont nem árult el. 

Az ügy előzménye, hogy a Gamasutra augusztusban hozta napvilágra a munkahelyi visszaélésekkel kapcsolatos nyomozásának eredményeit, amit a Ubisoftnál végzett. Ricour több forrás szerint is szexuálisan zaklatta a női munkatársait, amit a Kotaku utánajárása is megerősíteni látszott: állítólag az igazgató vezetési stílusa és magatartása is problémás volt, megfélemlítette, megalázó megjegyzésekkel illette és megtorló intézkedéseket hozott azok ellen, akik ellene szegültek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)