Hirdetés

Távozott a Dragon Age 4 kreatív igazgatója

|

A BioWare újabb vezetője hagyta el a csapatot, mielőtt megjelenhetett volna a Dragon Age 4, de a játék fejlesztése egyelőre látszólag nincs veszélyben.

Hirdetés

Immár hét éve, hogy megjelent a Dragon Age: Inquisition, és ugyan egy-egy teaserből tudjuk, hogy készül a folytatás, egyelőre semmi kézzelfogható nem került még ki a BioWare felelős csapatának műhelyéből. Ennyi idő eltelte, és az Anthem látványos bukása után lehetnek kételyeink a projekt jövőjével kapcsolatban, amin az sem javít, hogy távozott a projekt igazgatója.

Hirdetés

Ezt a szerepet egy ideje már Matthew Goldman töltötte be, és a stúdió két veteránja, Casey Hudson és Mark Darrah távozásakor az utóbbi szakember is Goldmanra hivatkozott, mikor arról igyekezte biztosítani a rajongókat, hogy a Dragon Age jó kezekben lesz a jövőben is. Ő egyébként szintén kifejezetten régi motorosnak számított a szakmában és a BioWare-nél is, már 1998-tól a csapat tagjaként dolgozott a Baldur's Gate-en és az első Dragon Age játékokon, majd egy rövid kitérő után, ami alatt a Halo Warsszal foglalatoskodott, 2017-ben tért vissza a BioWare kötelékébe.

Ma viszont először belsős e-mailekre hivatkozva jelent meg a hír, hogy Goldman távozik posztjáról és így a Dragon Age csapatától is, amit később megerősített a stúdió a Kotakunak is. Gary McKay igazgató a kollégáinak küldött levele szerint közösen egyeztek meg, hogy nem folytatják a közös munkát Goldmannel, és ebben tudatta velük azt is, hogy a mai az utolsó munkanapja.

"Megértjük, hogy Matt távozása hatással van rátok és a játék fejlesztésére is. Biztosíthatunk róla, hogy az elhivatottságunk nem hagyott alább, hogy egy magas minőségű Dragon Age játékot készítsünk, és nem fogunk olyan játékot kiadni, ami nem felel meg a BioWare elvárásainak"

- írja a levélben McKay.

Iparági pletykák szerint egyébként legkorábban 2023-ban jelenhet meg a Dragon Age 4, ami egyben azt is jelentheti, hogy a nyolcadik konzolgenerációt már kihagyja az új játék. De a széria rajongóinak jó hír lehet az is, hogy állítólag a Netflix videojátékos adaptációinak egyre bővülő repertoárjában is megjelenhet egy Thedasban játszódó történet.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)