Hirdetés

Távozott az Amazon Games vezetője

|

Áprilisban dolgozik utoljára a cégnél Michael Frazzini, aki segített útjára indítani az Amazon Games csapatát.

Hirdetés

Az Amazon Games életében az utóbbi hónapokban a legizgalmasabb esemény egy külső stúdió játéka, a Lost Ark kiadása volt, a folyamatosan fejlődő MMO gondozása pedig minden bizonnyal komoly erőforrásokat köt majd le a jövőben is a csapatnál.

Ezt a feladatot viszont egy új vezetővel kell majd abszolválniuk, a játékokért felelős divízió feje ugyanis nemrég a távozásáról tájékoztatta a nyilvánosságot. Michael Frazzini egy LinkedIn-posztban számolt be a kilépéséről, ahol azzal indokolta a felmondását, hogy régóta fontolgatott némi szünetet, amikor a családjára és saját hobbijaira fordíthat egy kis időt.

Hirdetés

"És ugyan nincs tökéletes időpont arra, hogy feladjak egy nagyszerű pozíciót, de a mostani jó lehetőség erre. Kiadtunk két top 10-es játékost is az elmúlt hat hónapban, és ígéretes játékfelhozatalunk van készülőben is."

- írta Frazzini, a két sikerjáték alatt a Lost Arkot és a New Worldöt értve.

A szélesebb játékiparban viszont nem feltétlenül osztják a szakember optimizmusát az Amazon Games Studios teljesítményét illetően, ahhoz képest, hogy már 2012. óta működik a részleg, gyakorlatilag egy, igazán átütő siker sem készült házon belül. Az Overwatch által felfuttatott hero shooter műfajban tett próbálozásuk, a Crucible például akkora bukás lett, hogy az Amazon inkább visszavonta a játék megjelentetését. Emellett számos nagynevű játékfejlesztőt igazoltak le komoly összegekért - köztük például a Portal alkotóját -, ám az ő alkotásaikból általában semmit nem láttunk.

A legtöbb elkezdett fejlesztés vége a játék törlése lett, egy battle royale, egy MOBA, és egy sportjáték mellett a süllyesztőben végezte egy A Gyűrűk Ura MMO is.

Voltak egyébként, akik pont Frazzini személyében látták az Amazon játékos üzletága sikertelenségének egyik okát. A részleg feje beszámolók szerint a játékfejlesztés beható ismerete nélkül (korábban a könyves részlegen dolgozott) szerette volna az Amazon más iparágakban bevált módszereit a kreatívokra erőltetni. Kérdéses, hogy egy új vezető tud-e új szemléletmódot hozni a csapathoz, ami esetleg több játékmegjelenést eredményezhet. Az biztos, hogy tapasztalt kollégákra támaszkodhat majd Frazzini utódja, tavaly például több szakembert igazoltak a Ubisoft veteránjai közül a már meglévő kollégák mellé.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)