Hirdetés

Ez lett június legjobban fogyó játéka

|

A Tekken 7 és az Injustice 2 is remekül szerepeltek, de van egy játék, ami mind a kettőt lekörözte a világpiacon.

Hirdetés

Megjelent néhány igencsak erős cím az elmúlt pár hónapban, az NPD Group pedig ismételten összeállított egy listát arról, hogy melyik játékok és hardverek teljesítettek a legjobban, legalábbis ami az Egyesült Államok piacát illeti.

Júniusban egyértelműen a verekedős játékok domináltak a piacon, hiszen az első helyen a Tekken 7, a második helyen pedig az Injustice 2 végzett, ami azért is szép eredmény, mert ezek közül a játékok közül egyik sem júniusban jelent meg. A nemrég megjelent Crash Bandicoot N.Sane Trilogy csak a negyedik helyen végzett, viszont az Activision később hozzátette az adatokhoz, hogy ez csak az Egyesült Államokra igaz, világszinten az első helyre tört fel a remekül sikerült remake.

A hardverek területén továbbra is élenjárónak számít a PlayStation 4, viszont az NPD szerint a Nintendo Switch továbbra is remekül szerepel és néhány régióban nagyon gyorsan elfogytak a gépek. Ettől függetlenül a kutatás kihangsúlyozta, hogy a Switch nem csalogatja el a Sony és a Microsoft gépeinek vásárlóit. Ezzel szemben a hordozható gépek továbbra is borzalmasan teljesítenek és az eladásaik 40%-ot csökkentek még úgy is, hogy a Nintendo 3DS egész népszerűnek mondható.

Összességében az Egyesült Államokbeli játékpiac 7%-ot növekedett (765 millió dollárra), habár a konzolpiac ebből csak 1%-os, a PC-s piac pedig csak 2%-os növekedést tudhat magáénak. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)