Hirdetés

Teljesen megszűnt a Vicarious Visions, a Tony Hawk's Pro Skater 1+2 fejlesztője

|

A 2005 óta az Activision tulajdonában lévő Vicarious Visions stúdiót most újabb változtatás éri.

Hirdetés

Ugyan kiemelkedően értékes IP-k vannak az Activision Blizzard tulajdonában, a megfelelő szakemberek nélkül a vezetőség nem tud semmit sem kihozni belőlük. Az utóbbi években nem kizárt, hogy a tehetség és a tapasztalat tekintetében megcsappantak a készletek a kiadóóriáshoz tartozó stúdióknál, ugyanis a több körben történt leépítések mellett több kulcsfigura is távozott, részben saját indokok, részben a céget övező botrányok miatt. Így nem meglepő, hogy a megbízható kollégákat igyekszik minél szorosabb kötelékekkel magához fűzni a vállalat, ez történt nemrég a Vicarious Visions csapatával is.

Hirdetés

A stúdió hivatalos Twitter-fiókjára kedden került ki az üzenet, miszerint a cég hivatalosan is egyesült a Blizzard Entertainmenttel, és a stúdiót ezentúl Blizzard Albanynek hívják majd. A csapat továbbra is a megszokott, New York államban található főhadiszállásán marad, de teljes mértékben beillesztik őket a Warcraft, Starcraft, Overwatch, és Diablo franchise-okat építgető cég szerkezetébe. Az 1991-ben alapított Vicarious Visions egyébként már 2005. óta az Activision tulajdonát képezi, így túl sok függetlenséggel eddig sem rendelkezett.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A csapat feladatai közé már meglévő sorozatok és játékok hordozható gépekre, illetve a Nintendo otthoni konzoljaira történő átültetése tartozott. Számos Tony Hawk, Guitar Hero, és Skylanders játék után ők kapták meg például két felújított játékgyűjtemény, a Tony Hawk's Pro Skater 1+2, és a Crash Bandicoot N. Sane Trilogy fejlesztésének feladatát (immár egyedül), de segédkeztek a Destiny 2, illetve a Diablo II: Resurrected megalkotásában is. Miután az utóbbi cím volt az egyetlen játék, ahol nem a kiadó activisionös felének segítettek be, meglepő lehet, hogy mégis a Blizzard kötelekéhez csatlakoztak, de bizonyára okkal döntöttek így a vezetők.

Azt természetesen még nem tudjuk, hogy saját projekten dolgozik-e majd a Blizzard Albany, vagy már meglévő, az irvine-i csapattól érkező ötletek támogatásán és megvalósításán. A játékosok a közösségi médiában adott reakcióik alapján mindenesetre nem örülnek, sokan sajnálják, hogy az egykori Vicarious Visions várhatóan nem dolgozhat majd kifejezetten új ötleteken.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)