Hirdetés

Teljesült a játékosok kívánsága, Bobby Kotick távozik az Activision Blizzard éléről

|

Hamarabb sor kerül a búcsúra, mint ahogy arra az előzetes információkból következtetni lehetett.

Hirdetés

Noha az elmúlt 21 hónapban többször is úgy nézett ki, hogy ilyen vagy olyan okból, leginkább az amerikai és a brit versenyhivatalok ellenállásán meghiúsul az Activision Blizzard felvásárlása, a Microsoft végül csak megcsinálta. Az amerikai FTC-t a szövetségi bíróságon győzte le, a brit CMA-t azzal puhította meg, hogy bizonyos régiókban a Ubisoft terjeszti majd az Activision Blizzard játékait a felhőalapú platformokon. Eközben az Európai Bizottság beérte annyival, hogy a redmondiak vállalták, még 10 évig elérhető marad a Call of Duty PlayStationön, sőt hosszú kihagyás után megint rendszeres vendége lesz a Nintendo konzoljainak.

Miután a CMA is áldását adta a 68,7 milliárd dolláros ügyletre, Phil Spencer hivatalosan is üdvözölte az Xbox család legújabb tagját, a játékosoknak írt üzenetéből pedig világosan kiderült, hogy a kiadó játékaira még várniuk kell egy darabig a Game Pass-előfizetőknek, a következő hónapokban fogjuk csak megismerni, hogy mikor és milyen címekkel bővül a kínálat.

Hirdetés

Volt azonban egy terület, amivel kapcsolatban már jóval konkrétabban fogalmazott a Microsoft, és ez nem más, mint Bobby Kotick maradásának vagy távozásának kérdése. Az Activision CEO-ja e-mailben tájékoztatta a vállalat munkatársait, hogy Phil Spencer felkérte, maradjon a helyén az év végéig, és segítse az átmenetet ügyvezetői minőségben, ez idő alatt közvetlenül a Microsoft Gaming fejének fog jelenteni. 2024 januárjától tehát valaki más kerül majd a helyére, a potenciális jelölt vagy jelöltek nevét még nem hozták nyilvánosságra.

Bár Bobby Kotickot a közösségi médiában uralkodó véleményekből kiindulva nem igazán szívlelik a játékosok, ő faragott jövedelmező játékkiadót az 1979-ben alapított Activisionből, miután 1991-ben megvásárolta, és később az ő irányítása alatt vált az iparág meghatározó szereplőjévé, bekebelezve a Blizzardot és a Kinget, felfuttatva a Call of Dutyt. A mérleg másik serpenyőjében viszont ott vannak a céghez kapcsolódó botrányok sora, amelyeket nem tudott megfelelően kezelni, és most sokan azt remélik, hogy a távozása után javulni fog az alkalmazottak helyzete.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)