Hirdetés

Újabb fejlesztőcsapatot kebelez be a Tencent

|

Ezúttal az Age of Conan és Conan Exiles játékokért is felelős Funcom lett az aktuális főfogás a kínai mamutcég asztalán.

Hirdetés

Nem véletlenül tekintenek a Tencentre sokan a játékvilág Disney-jeként, elvégre a kínai óriáscég folyamatosan vásárol fel komplett stúdiókat, vagy épp kisebb-nagyobb részesedést vásárol különböző fejlesztőcsapatokból. Jelenleg náluk csücsül a részvények bizonyos százaléka a Riot Games, az Epic, a Supercell, a Ubisoft, a Paradox és a Frontier esetében is, most pedig egy újabb neves csapatnál tartottak nagybevásárlást. 

Hirdetés

Eddig ugyanis a Funcom részvényeinek nagyjából 29%-át birtokolta a Tencent, most viszont ajánlatot tettek a teljes részvénycsomag felvásárlására, vagyis az Age of Conan, The Secret World és Conan Exiles játékokon dolgozó, vagy épp a 2018-as Mutant Year Zero: Road to Eden kiadó norvég cég teljes egészében a kínai vállalatóriás kezébe kerül. A Funcom ügyvezető igazgatója, Rui Casais így kommentálta a teljes felvásárlás hírét: 

"Legnagyobb részvényesünkkel, a Tencenttel eddig is remek volt a kapcsolatunk, így nagyon izgatottak vagyunk az új lehetőség miatt. Továbbra is olyan remek címeket fogunk készíteni, amelyeket az emberek az egész világon játszanak majd, és úgy hisszük, a Tencent támogatásával a Funcom egy következő szintre emelkedhet."

Casais még hozzátette, hogy a Funcom működéséhez szükséges tőke biztosításán túl a Tencent hatalmas iparági ismereteire is számítanak. Mindenki döntse el maga, a döntés meghozatalakor a kettő közül melyik nyomott inkább a latba. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)