Hirdetés

A Tencent lesz a Funcom legnagyobb részvényese

|

Folytatja a terjeszkedést a kínai óriásvállalat, ezúttal a Conan Exiles fejlesztőjének egy szignifikáns részét vághatja zsebre.

Hirdetés

A kínai videojátékiparban gyakorlatilag megkerülhetetlenné vált már a Tencent, de a cég már világszerte is bevásárolta magát kisebb-nagyobb stúdiókhoz, így többek között kisebbségi tulajdonosként felsorakozott az Epic Games mögé, és a LoL-t fejlesztő Riot Gamest is sikerült megszereznie magának korábban. Most pedig egy újabb jelentős üzletet sikerült nyélbe ütniük.

Hirdetés

Jelenleg még a Kgj Capital AS-é a Funcom legnagyobb, 29%-os részvényhányada, de ez hamarosan megváltozik, ugyanis a Tencent beleegyezett, hogy felvásárolja ezt a méretes szeletet. Ez azért is lehet szép zsákmány a kínaiak számára, mivel a stúdiónak több saját alkotása van, ráadásul egyúttal kiadóként is funkcionál. Ugyanakkor az oszlói székhelyű csapat is jól járhat ezzel az üzlettel, hiszen így a pénzügyi stabilitásuk így immár garantálva van.

Nektek melyik a kedvenc játékotok a Funcomtól?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)