Hirdetés

Tényleg a Microsoft aljassága miatt nem jelenik meg PS5-re a szezon egyik legjobban várt játéka?

|

Az egyik fejlesztő szerint igen, a kiadó viszont tagad.

Hirdetés

Május 2-án érkezik a Redfall, a Bethesda családjához tartozó Arkane Austin új, nyílt világú játéka, amit a napokban néhány újságírónak, köztük a mi Kacinknak is megmutattak. Az IGN France interjút készített Harvey Smith kreatív vezetővel, és az egyik mondatán sokak szeme megakadt.

Azt találta ugyanis állítani, hogy a Redfallból készült PlayStation 5-ös változat is, ezt viszont elkaszálták, amikor a Microsoft felvásárolta a Bethesdát is birtokló ZeniMax vállalatot. Állítása szerint ekkor kijelentették, hogy a játék csak PC-re és Xbox Series X|S-re jelenhet meg. A Game Passt is említette, bár az nem platform - lehet, hogy a felhő alapú szolgáltatásra gondolt, ami az előfizetőknek jár, és lehetővé teszi játékok mobilokon, illetve játékra nem alkalmas gépeken való futtatását.

Hirdetés

A Microsoft a Gamespot megkeresésére reagálva elmondta, semmilyen játékot nem vettek el a PlayStation-tábortól.

"Valójában a ZeniMax felvásárlása óta növeltük a PlayStationre megjelent játékaink számát, az üzlet nyélbe ütése után az első két kiadott játékunk PlayStation 5-exkluzív volt [Ghostwire: Tokyo és Deathloop]. Ugyanúgy kiterjesztettük a Minecraft elérhetőségét, amikor az a birtokunkba került. Minden játék, ami PlayStationre megjelent a ZeniMax 2021 márciusi felvásárlása előtt, továbbra is elérhető, és szállítjuk a tartalmakat PC-re és PlayStationre. Mindig azt mondtuk, hogy a jövőbeli döntéseinket eseti alapon hozzuk meg azt illetően, mely játékok milyen egyéb konzolokra jelennek meg [Xbox mellett]."

Nehéz eldönteni, kinek lehet hinni, de akárhogy is, tény, hogy a Redfall nem lesz PlayStation 5-ön játszható. Ez biztosan nem segíti a Microsoft és az Activision Blizzard összeolvadását, ami ellen a Sony aktívan kampányol.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)