Hirdetés

Tényleg felvásárolta a Tencent a legnagyobb magyar játékforgalmazó anyavállalatát

|

A lezárult akvizíció következtében a most megszerzett kiadó és leányai nevet fognak változtatni.

Hirdetés

Látványosan felgyorsult a piac koncentrációja, egymást után jelentik meg a nagyobb játékipari szereplők, hogy melyik fejlesztőstúdióra vagy komplett kiadóra csaptak le. Rövid időn belül elkelt az Activision Blizzard (bár ez az üzlet még a szabályozó szervek jóváhagyására vár) és a Bungie is. Azóta pedig a Nacon és a Nintendo is hízásnak indult, ráadásul minden jel szerint messze vagyunk még attól, hogy csillapodjék ez az őrült felvásárlási láz.

Lengyel sajtóhírek szerint Tencent még tavaly nyáron környékezte meg az orosz 1C-t, mert szemet vetett annak Lengyelországban bejegyzett kiadóvállalatára, a 1C Entertainmentre, amelyhez a legnagyobb magyar játékforgalmazó, a Cenega Hungary is tartozik.

Hirdetés

A felek novemberben jutottak egyezségre, minek keretében a Tencenté lett az a részvénypakett, ami felett eddig a 1C rendelkezett, és amely a kínai techóriásnak megadja az irányításhoz szükséges többséget 1C Entertainmentben. Ugyancsak a megállapodás részét képezi, hogy az akvizíció lezárultát követően hat hónapon belül a 1C Entertainment nevet vált, épp úgy, ahogy mindegyik leányvállalata amelyiknek a nevében megtalálható a 1C előtag. Ennek a részleteiről majd később értesítik a sajtót és a cég partnereit.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)