Hirdetés

Elon Musk cégében is részt vásárolt a League of Legends tulajdonosa

|

A kínai óriáscég, a Tencent komoly összegért vette meg a Tesla részvényeinek öt százalékát.

Hirdetés

Ugyan Elon Musk szinte biztos benne, hogy egy szimulációban élünk, az emberiség problémáit egészen valóságosként kezeli és próbálja megoldani. Egyik következő nagy projektje egy sokak által elérhető Tesla elektromos autó elkészítése, amiben a League of Legends tulajdonosai is részt vesznek.

A Tencent, akik a Riot Games mellett az utóbbi években egy másik gigászi videojátékos felvásárlást is véghez vittek, most Musk autós cégéből is részt vásároltak. A kínai cégóriás egész pontosan öt százalékban tulajdonolja a Teslát, az ehhez szükséges több mint nyolcmillió részvényért pedig 1,7 milliárd dollárt, azaz kicsit több mint 485 milliárd forintot fizettek. Ez persze kiváló üzletnek bizonyulhat, ha bejön a korábbi változatokhoz képest olcsóbb Model 3, amire rengeteg leadott rendelés van már, a gyártás viszont csak nyáron kezdődik.

A Tesla viszont valamennyire kockázatos befektetésnek is minősül, hiszen nemrég egyesült Musk napelemekkel foglalkozó cégével, a SolarCityvel, ami viszont rengeteg adósságot halmozott fel korábban.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)