Hirdetés

Hackerek szivárogtathatták ki a The Last of Us Part II jeleneteit

|

Megbízható források szerint egy sebezhetőséget kihasználva jutottak be illetéktelenek a Naughty Dog szervereire.

Hirdetés

A The Last of Us Part II új megjelenési dátumának bejelentését némileg beárnyékolta, hogy néhány órával korábban számos videó látott napvilágot, melyek a játékmenetből és az átvezető animációkból is mutattak egy keveset. A Naughty Dog nyomozni kezdett, és sikerült kideríteni, hogy az első híresztelésekkel ellentétben nem a fejlesztőcsapat vagy a kiadó jelenlegi vagy egykori tagja áll az egész mögött.

Hirdetés

Az egykor kotakus, most már a Bloombergnél dolgozó Jason Schreier is igyekezett kideríteni, ki volt az elkövető. Miután olyanokkal konzultált, akik pontosan tudják, hogyan történt a szivárgás, röviden úgy foglalta össze az egészet, hogy hackerek egy korábbi Naughty Dog-játék frissítésében található biztonsági rést kihasználva fértek hozzá a cég szervereihez, onnan szerezték meg az anyagokat.

Egy PixelButts nevű Twitterező részletesebben lebontotta, mi történt. Elmondása szerint minden ND-féle játék utolsó frissítése tartalmaz egy Amazon AWS kulcsot, ami a megfelelő azonosítóval párosítva hozzáférést ad a cég szervereihez (a kulcs és az azonosító is eltér játékonként). Nagyjából január környékén találtak rá erre a sebezhetőségre hackerek, márciusra 1-3 TB-nyi adatot tudtak megszerezni. Ő is fontosnak tartotta megjegyezni, hogy nem a Naughty Dog egy dolgozója áll az egész mögött.

A Sony és az ND valószínűleg pontosan tudja, ki volt az elkövető, különböző azonosítókkal és egyéb módszerekkel ennek gyorsan a végére lehet járni. Ha nem láttátok még a spoileres videókat, már ne is nézzétek meg; a The Last of Us Part II június 19-én érkezik, csak addig kell türelmesnek lenni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)