Hirdetés

A The Witcher 3: Wild Hunt átlépte az 50 millió dolláros bevételt Steamen

|

Ez a mérföldkő azért is fontos, mivel innentől kezdve a játékból származó steames bevételek 80%-a illeti meg a CD Projekt Redet.

Hirdetés

A Netfilx sorozatának hála hatalmas népszerűség övezi a Witcher világát, sorra jelennek meg Andrzej Sapkowski könyveinek újrakiadásai, és a CD Projekt Red The Witcher játékai iránt is felélénkült a kereslet. A Steamen most átlépte az 50 millió dolláros bevételt a játék, így pedig több jut a lengyel csapat zsebébe.

Hirdetés

A Steam jelenlegi megállapodásai alapján úgy oszlanak el a bevételek, hogy a digitális boltban eladott minden kópia után 30% jut a Valve-nek és 70% a fejlesztőknek. Ha egy játék meghaladja a 10 millió dolláros bevételt, akkor 75/25 százalékos arányban osztoznak a javakon, ha pedig az 50 millió dolláros álomhatárt is átlépik az eladások, akkor 80% marad a fejlesztőknél, a maradék pedig Gabe Newellékhez vándorol.

Ez a rendszer 2018. október 1. óta működik így, amikor is a Valve-nél úgy érezték, hogy kicsit át kell alakítaniuk az üzleti modelljüket, reagálva az Epic Games Store térnyerésére. Ez idő alatt sikerült a The Witcher 3-nak összeszednie a már korábban említett 50 millió dollárt, így a lengyel stúdiónál most biztosan pukkant egy-két pezsgő.

A CD Projekt Red játéka tényleg korszakalkotó volt, így egy centet sem sajnálunk tőlük, ha pedig szeretnétek támogatni a fejlesztőket, akkor érdemes a GOG.com-on megvásárolni játékaikat, hiszen az itt elköltött pénzetek 100%-ig hozzájuk folyik be. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)