Hirdetés

The Witcher 3: Wild Hunt - többet adtak el belőle idén, mint tavaly ilyenkor

|

A CD Projekt Red közzétette a 2017 első negyedévére vonatkozó pénzügyi adatait, amiből meglepő dolgok derülnek ki.

Hirdetés

A The Witcher 3: Wild Hunt és a két kiegészítője már a megjelenése óta megállíthatatlanul halmozza a sikereket, amelyeket most végre számszerűsítve is láthatunk a CD Projekt Red legújabb pénzügyi jelentésében. A 2017-es első negyedévre vonatkozó adatokból úgy tűnik, hogy a 2015-ös játék még két év múltán is nagyon kelendő.

A cég hivatalos közleménye szerint 2017-ben összesen 99.3 millió zloty volt a bevételük, ami 17 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. Ez azért is nagyon érdekes, mert ugye a The Witcher 3 megjelenése óta nem adtak ki új játékot, kizárólag DLC-ket és kiegészítőket jelentettek meg. A jelentésből az is kiderül, hogy a bevételükből 45.3 millió zloty, amit profitként is zsebre tehettek, ami részben annak is köszönhető, hogy a cég működési költségei is számottevően csökkentek.

Ami nagyon meglepő, hogy a játékból több példányt adtak el 2017 első negyedévében, mint a tavaly ugyanebben az időszakban, pedig a legutolsó komolyabb tartalmi kiegészítés, a Blood and Wine még tavaly májusban jelent meg. Szintén siker a cég számára, hogy a Witcherre alapulú ingyenes kártyajátékuk, a Gwent is végre elkezdett pénzt hozni a konyhára. Természetesen ezután sem pihen a csapat, ugyanis 16 millió zlotyt fognak befektetni az új játékaikba is, mint pl. az egyelőre rendkívül titokzatos Cyberpunk 2077.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)