Hirdetés

A Vaják könyvek írója több pénzt követel a CD Projekt RED-től

|

Andrzej Sapkowski komoly összeget szeretne kapni a The Witcher fejlesztőitől.

Hirdetés

A Vaják regények írója, Andrzej Sapkowski több interjúban is hangoztatta korábban, hogy nem elégedett azzal a pénzzel, amit a CD Projekt RED fizetett neki a jogokért, noha fontos hozzátenni, hogy maga az író nem bízott a videojátékok sikerében, így részesedés helyett inkább egy konkrét, valóban alacsony összegben egyeztek meg a stúdióval. 

Hirdetés

Most pedig, a netflixes The Witcher sorozat és az önálló játékká cseperedett Thronebreaker: The Witcher Tales készültével Sapkowski is mozgolódni kezdett és ügyvédein keresztül több pénzt szeretne kialkudni magának a stúdiótól. A CD Projekt RED által közölt információk alapján az író körülbelül 16 millió dollárt követel tőlük. A kereslet az egyik lengyel törvényre (is) hivatkozik a kártérítés kapcsán, amely röviden összefoglalva kimondja, hogy ha túl nagy az eltérés a szellemi termék jogainak eladási összege és a belőlük származó bevétel között, akkor utólag bizony módosíthatnak a szerződés feltételein. Sapkowski képviselői azt is állítják, hogy a megállapodás pusztán a legelső The Witcher videojátékot érintette, az összes többi játékot, kiegészítőt, DLC-t stb. nem, ezért azokra szerintük nem terjed ki a szerződés hatálya. 

A CD Projekt RED válaszként elmondta, hogy az író és ügyvédjei által kifejtett igények megalapozatlanok és jogszerűen, törvényesen szerezték meg Sapkowski munkájának adaptációs jogait, amik az általuk fejlesztett videojátékokhoz szükségesek voltak. Ugyanakkor megemlítették azt is, hogy mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy fenntartsák az íróval való jó kapcsolatukat. Az egyébként mindkét fél kommunikációjából leszűrhető, hogy igyekeznek pereskedés nélkül megegyezni, így nem valószínű, hogy tovább mérgesedne a helyzet.

Ti mit gondoltok az ügyről?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)