Hirdetés

Ennyiért vásárolta meg a CD Projekt RED a The Witcher jogait

|

Andrzej Sapkowski ezerszer megbánta, hogy nem jutalékért adta el szellemi termékét.. A The Witcher-széria sikerét látva a CD Projekt RED-nek viszont bőven megérte minden ráfordítás.

Hirdetés

Március végén számoltunk be róla, hogy már több mint 25 millió Witcher játék fogyott, amely elképesztő siker a CD Projekt RED számára. Geralt világának kitalálója, Andrzej Sapkowski korábban azt nyilatkozta, hogy ő semmit sem kap a bevételekből és úgy érzi, hogy sokat vesztett a videojátékok miatt. Való igaz, nem bízott a feldolgozás sikerében, így részesedés helyett fix összeget kért.

Sebastian Zieliński, a stúdió egykori vezetője elmondása szerint két részletben fizettek a The Witcher jogokért, mai árfolyamon összesen 9500 dollárt, vagyis körülbelül 2,6 millió forintot, amelyből aztán 2007-ben, 2011-ben és 2015-ben született játék. Zieliński azt is megjegyezte, hogy a szerződés első tervezetét elutasította az író, ugyanis a CDPR Geraltot Geraldnak nevezte benne. 

Mellesleg a múlt hónapban az a pletyka járta, hogy Sapkowski a Gorky 17-et fejlesztő Metropolis Software-nek is eladta a jogokat 4000 dollárért (1,1 millió forintért), akik szintén Witcher játékot fejlesztettek, de azt végül soha nem adták ki. A pletykát az azóta megszűnt csapat egykori feje, Adrian Chmielarz cáfolta. 

Miközben a széria spin-offja, a Gwent éppen a nyílt bétánál tart, addig a Netflix egy sorozattal, Tomasz Baginski Oscar-jelölt rendező pedig egy filmmel készül bővíteni a The Witcher univerzumát. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)