Hirdetés

Hivatalosan elnézést kért a THQ Nordic egy félresikerült kérdezz-felelek miatt

|

Egy a Google által is letiltott, nem túl pozitív megítélésű oldalon lehetett kérdezni a kiadót, ami sokakból ellenérzést váltott ki.

Hirdetés

A Redditben az az egyik legjobb dolog, hogy lehetőséget ad kérdezz-felelekek gyors leszervezésére, a fejlesztők így könnyen kapcsolatba léphetnek a játékosokkal. Ha valaki AMA-t akar lebonyolítani, jól teszi, ha ezt választja.

Hirdetés

A THQ Nordic viszont egy másik oldal felkérésére mondott igent, és egész hamar megbánta. A kiadót felkereste a gyermekpornográfia, rasszizmus, gyűlöletkampányok és egyéb hasonló, vállalahatatlan dolgok miatt a Google-nél tiltólistára került 8chan, és mivel a PR-osok valahogyan nem hallottak az oldal rossz reputációjáról, beleegyeztek az együttműködésbe. Egyre többen hívták fel a THQ figyelmét arra, hogy ebből még probléma lesz, amit aztán a kiadó is belátott, miután a beszélgetés érdekes irányt vett, és felbukkantak a threadben kelletlen tartalmak. Philipp Brock marketingvezető és Reinhard Pollice termék- és üzletfejlesztési igazgató aztán Twitteren védték döntésüket egy darabig, de beismerték, hogy hibáztak, és elmondták a nyilvánvalót: nem azért szervezték le az AMA-t, mert támogatják a gyermekekkel való visszaéléseket vagy a fehér felsőbbrendűséget.

Most a vezérigazgató, Lars Wingefors adott ki közleményt, melyben elnézést kér az AMA miatt, és elítél mindent, aminek a 8chan teret ad. Teljes felelősséget vállal a cég tetteiért és kommunikációjáért, belső nyomozást folytatott a napokban. Elmondta, hogy mindenki tanult az eseményekből, és mindent megtesznek, hogy ilyen még egyszer ne fordulhasson elő. Aktívan harcolnak a kirekesztés, bántalmazás ellen is.

Szóval mindenki maradjon a Redditnél, ha lehet, tökéletes platform az erre.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)