Hirdetés

Tiltakoznak a fejlesztők, mert összemosnák a videojátékokat a hazardírozással

|

Indiában különös elbírálás alá kerülhetnek a videojátékok, amit most közel 50 fejlesztő igyekszik megakadályozni.

Hirdetés

Kína 2021-ben látványosan demonstrálta, hogy az állam mennyire meg tudja nehezíteni a gamerek életét, amikor a függőség veszélyére hivatkozva rendkívül szigorú szabályokkal korlátozta a 18 év alatti állampolgárok hozzáférését a játékokhoz.

A kormány azóta diadalmasan bejelentette, hogy az intézkedés miatt legyőzöttnek tekinti a játékfüggőséget, most viszont a szomszédos Indiára is átragadhat a példa.

Hirdetés

Az 1,4 milliárd lakossal bíró országban ugyanis egy olyan törvénytervezetet készítenek elő, amely azonos elbírálás alá sorolná a pénzért folyó szerencsejátékokat és a videojátékokat. Néhány tucat, egész pontosan 44 helyi fejlesztő közösen tiltakozik a hajmeresztő terv ellen: az Outlier Games által szervezett csoportban olyan stúdiók tömörülnek, mint a Gametion, a Nodding Head Games vagy a SuperGaming.

"A két iparág üzleti modellje, a fogyasztók magatartása és a jogi környezet teljesen különbözik a videojátékok és a tétért játszott online játékok között. Ezért nem pontos és nem igazságos, hogy a kettőt egyazon szabályozási keretrendszerbe sorolják, mivel a helyzet nem általános intézkedéseket, hanem különálló intézkedéseket tesz szükségessé az egyes iparágak egyedi körülményeinek kezelésére."

- idézi a tiltakozók által aláírt nyílt levelet a GamesIndustry.biz. A fejlesztők egyben arra is igyekeznek felhívni a kormány figyelmét, hogy Indián kívül egyetlen más országban sem mossák össze a szerencsejátékok és a játékipar bevételeit a piaci elemzésekben és előrejelzésekben. A fejlesztők most az Elektronikai és Informatikai Minisztériumot kérik, hogy tegyen különbséget a videójátékok és a "tétért játszott online játékok" között, ugyanakkor a hagyományos címekkel kapcsolatos aggodalmakra is vannak válaszaik.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A csoport ezért azt javasolja, hogy a fiatalok védelmében hozzanak létre egy korhatári besorolási rendszert, hasonlóan az amerikai ESRB-hez és az európai PEGI-hez, és hogy egy új keretrendszerben foglalkozzanak az olyan problémákkal, mint a kiskorúak játékfüggősége vagy a kitettségük az alkalmazáson belüli vásárlásoknak és a korukhoz nem illő tartalmaknak.

A GamesIndustry.biz emlékeztet, hogy India egyébként nem kifejezetten ellenséges a játékokkal, a miniszterelnök Narendra Modi például korábban úgy nyilatkozott, hogy támogatja az ipart, és hogy szívesen látná, ha a fejlesztők elvinnék az indiai kultúra és a helyi népmesék hírét a világba. Emellett viszont volt már példa játékok betiltására is (PUBG Mobile, Garena Free Fire), ám ezekre elsősorban az érintett címek fejlesztői és a kínai kormány közötti kapcsolatok miatt került sor.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)