Hirdetés

Tisztázta a Sony, hogy mennyit kell várni játékai PC-s változatára: lesz, ami a playstationössel egyszerre érkezik

|

Egyre közelebb kerül a PlayStation gyártója ahhoz, hogy minden általa támogatott platformra ugyanakkor adja ki játékait.

Hirdetés

Mióta a Sony felfedezte a PC-t, mint releváns játékplatformot, sorra érkeznek a korábbi playstationös sikercímek átiratai, és azoknak az elemzőknek lett igazuk, akik azt jósolták, hogy a konzolgyártó nemhogy lassítana a tempón, hanem éppen ellenkezőleg, nagyobb sebességre kapcsol. Ott ugyan még nem tartunk, hogy a PC-s és konzolos változatok egyszerre debütáljanak, de egy jókora lépéssel közelebb kerültünk ehhez az állapothoz, ráadásul lesznek kivételes címek - nem is kevés - amelyeknél a Sony egy napot sem vár a porttal.

Mindez abból derült ki, hogy a PlayStation Studios élére kinevezett Hermen Hulst egy ismert youtuber, Julien Chièze vendégeként világossá tette (7:10 magasságában keressétek), hogy a PlayStation live service-es címei ugyanakkor jelenhetnek meg PC-re és konzolokra. Mivel a szolgáltatásalapú játékok sikere azon áll vagy bukik, hogy milyen gyorsan tudnak minél nagyobb közösséget kiépíteni maguk köré, kulcsfontosságú, hogy a potenciális játékosbázist ne redukálják kizárólag a PS4, vagy az annál most még szignifikánsan kisebb PS5 táborára.

Hirdetés

Hulst ezzel párhuzamosan viszont azt is leszögezte, hogy az imént vázolt gyakorlat nem vonatkozik a tradicionális saját fejlesztésű címekre. Azok esetében legalább egy év várakozással kell számolniuk a PC-seknek. Persze, ha belegondolunk, ez is előrelépés, hiszen optimális esetben 2023 novemberében akár a God of War: Ragnarököt is feltelepíthetik gépükre.

Már az a tény, hogy a Sony tavaly júliusban megvásárolta a portolás tekintetében a piac egyik, ha nem a legjobb szereplőjének számító Nixxes stúdiót, egyértelmű üzenet volt a jövőre nézve, azaz a PC ha nem is azonnal, de egyre fontosabbá válik a vállalat szemében. És meglehet, nem is kell olyan hosszú időnek eltelnie, hogy a platformot a konzoljaival egyenrangúként kezelje.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)