Hirdetés

Tízéves csúcsot értek el a játékipar bevételei júniusban

|

Az amerikai statisztikák szerint az utóbbi évtizedben ritkán költöttek annyit a gamerek, mint az idei év első felében.

Hirdetés

Az amerikai fogyasztói szokásokat követő NPD új statisztikákkal jelentkezett a játékipar teljesítményét illetően 2020 júniusára és ezzel együtt az év első felére vonatkozóan is. Ugyan nem emelték ki külön, hogy ennek mi lehet az oka, szinte biztos, hogy az USA-ban még mindig rendkívül súlyos COVID-19 járvány is közrejátszott abban, hogy az Egyesült Államokban többet költöttek játékokra, mint az utóbbi években bármikor.

Hirdetés

A piackutató cég felmérésein alapuló becslés szerint 2020. júniusában az amerikaiak 1,2 milliárd dollárt költöttek játékszoftverekre, a hozzájuk kapcsolódó hardverekre, kiegészítőkre, illetve a feltöltőkártyákra és előfizetésekre. Ez huszonhat százalékos emelkedést jelent a tavalyi évhez képest, ennél nagyobb bevételt az év hatodik hónapjában pedig utoljára 2009-ben könyvelhetett el az iparág, amikor 1,3 milliárd dollárral zárt.

Ehhez hasonlóan az év első hat hónapjának statisztikái is mosolyt csalhatnak a befektetők arcára, ebben az időszakban 6,6 milliárd dolláros bevételt hozott össze a játékipar, ami a 2019-es adatokhoz képest 19%-os növekedést és egyben közel tízéves csúcsot jelent. 2010 óta ugyanis, amikor hétmilliárd dollárt termeltek a videojátékokhoz kapcsolódó termékek, ez a legnagyobb bevétel, amit elkönyvelhet az iparág Amerikában.

Hogy vettétek észre, Ti is többet költöttetek játékokra 2020-ban, mint a korábbi években?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)