Hirdetés

Tízezer különböző karakter lesz a Square Enix új játékában, de nem lepődünk meg, ha hamar be fog bukni

|

Töretlen hittel robog tovább a kiadó a nem helyettesíthető tokenek fémjelezte jövő felé, de lehet, hogy a célszalag mögött nem várja más, csak egy tátongó szakadék.

Hirdetés

Dacára annak, hogy minden jelentősebb kriptovaluta értéke fényévnyi távolságra került a 2021-es csúcstól, bedöntve a kriptobányászatot és a mélybe rántva az NFT-k piacát, még mindig vannak olyan szereplői a játékiparnak, amelyek úgy vélik, a blokkláncalapú játékok lesznek az ő aranytojást tojó tyúkjaik. És nemcsak a semmiből előbukkanó startupokról beszélünk: ilyen projekten dolgozik Peter Molyneux (Populous, Theme Hospital, Dungeon Keeper, Black & White, Fable), Will Wright (SimCity, The Sims, Spore) és John Garvin (Days Gone), de említhetnénk a fejlesztőből lett streamerből lett fejlesztő, Dr Disrespect Deadropját és Logan Paul NFT-s kalandjait is.

A blokkláncalapú játékok és az NFT-k iránt azonban nemcsak egykor sikeres játékfejlesztők és népszerű influenszerek érdeklődnek, hanem olyan nagy cégek is, mint a Sony, a Ubisoft és a Square Enix. Utóbbi lelkesedését nehéz elválasztani a hamarosan távozó elnök, Yosuke Matsuda személyétől, azt pedig még korai lenne megjósolni, hogy kinevezett utóda, Takashi Kiryu alatt változik-e a vállalat stratégiája.

Hirdetés

Márpedig valamit lépnie kell a Square Enixnek, mert a Balan Wonderworldtől a Babylon's Fallon át a Forspokenig számos játéka bizonyult kudarcnak, és egyszer eljöhet az a pillanat, amikor már a soron következő Final Fantasy sem lesz elég ahhoz, hogy az utolsó pillanatban felrántsa a zuhanó repülő orrát. Hogy a megmentő a kiadó frissen leleplezett alkotása lesz-e, már napokon belül kiderülhet.

Tény, hogy ha pusztán a közösségi médiás vagy az első teaser videó alatt olvasható kommentekre támaszkodunk, az nem sok jót jósol a Symbiogenesis számára (amit a márkanév levédésekor még a Parasite Eve feltámasztásának hittek a játékosok), de tudjuk jól, hogy úgysem a kommentelők azok, akik a piramisjátékok mintájára korán beszállnak az ilyen projektekbe abban a reményben, hogy a később csatlakozókon degeszre kereshetik magukat.

A Symbiogenesis tehát ízig-vérig NFT-játék, ami nem kevesebb mint 10 ezer karaktert ígér, amelyek dizájnját fajuk és hivatásuk függvényében varázsolták egyedivé, a legnagyobb "innováció" pedig, hogy a portréjukat profilképként lehet használni. Hogy miként is festenek ezek a karakterek, arról lövésünk sincs, mert egyetlen egyet sem mutatott a fenti teaser, mindössze a játéknak otthont adó lebegő szigetet láthatjuk. A leírás szerint a Symbiogenesis, melynek március 17-én rajtol el a hivatalos oldala, összesen 6 fejezetből áll majd, az egyedi karaktereket pedig az egyes fejezetek leleplezésekor bocsátják majd áruba.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)