Hirdetés

Több ezer dolgozóját fogja elbocsájtani a Disney

|

Jövőre komoly leépítésekbe kezd a vállalat, részben a koronavírus miatt.

Hirdetés

Minden cég komolyan megérzi a koronavírus-járvány hatásait, de eltérőek a mértékek. Nyilvánvalóan egy akkora gigász, mint a Disney sokat veszít, elvégre nem csupán a mozinaptárát kellett teljesen átalakítania (a Fekete Özvegy például még mindig nem mutatkozott be és amit lehet, átpakolnak a Disney+-ra), de több mint 2000 milliárd forintos veszteség érte idén a vidámparkok bezárása miatt is, ez pedig drasztikus következményeket eredményezett. 

Hirdetés

A Disney közleményben jelentette be, hogy a koronavírus-járvány miatti válság és intézkedések következtében 2021 első felében 32 ezer alkalmazottjuktól fognak megválni, amely elsősorban a vidámparkos divíziót érinti. Szeptemberben még 28 ezer munkahely megszüntetését jelezte előre a vállalat, azóta azonban tovább romlott a helyzet, október 3-a óta megközelítőleg 37 ezer munkatársat kellett kényszerszabadságra küldeniük. 

De nem a vidámparkos részleg az egyetlen, amely dolgozókat veszít a pandémia miatt. November 5-én legalább ötven embert bocsájtottak el a Searchlight stúdiótól és több mint 500 embernek kellett távoznia a szintén a The Walt Disney Company alá tartozó ESPN-től. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)