Hirdetés

Több játékát törölte, az egyiket pedig elhalasztotta a Ubisoft – nem találnátok ki, melyik az

|

Csalódást keltő számokat hozott az ünnepi szezon, így kénytelen volt a cég átalakítani terveit.

Hirdetés

Láthatóan nagyon óvatos most a francia kiadó, volt olyan év, amikor jobban állt pénzügyileg és nagyobb kockázatokat vállalt. 2022-ben alig adott ki nagy költségvetésű játékot, a Tom Clancy's Rainbow Six Extraction, a Roller Champions, a Rocksmith+, a Rabbids: Party of Legends, és a Just Dance 2023 Edition pedig valószínűleg nem hozott túl sok bevételt - egyedül a Mario + Rabbids Sparks of Hope teljesíthetett jobban, de ez sem volt elegendő az örömhöz.

Legújabb pénzügyi jelentésében a Ubisoft arról számolt be, hogy meglepően gyenge teljesítményt tapasztalt az egyébként általában erős ünnepi szezonban, ezért három játékot törölnie kellett, egyet pedig csúsztatnia.

Hirdetés

Yves Guillemot ügyvezető azt mondta, az iparág a megamárkák és az "örökké tartó", folyamatosan frissülő játékok felé húz el, a romló gazdasági helyzet pedig megfontoltabbá, spórolósabbá teszi a fogyasztókat. A cég megítélése szerint a Sparks of Hope és a Just Dance 2023 is a vártnál rosszabbul teljesített.

A leállított projektek egyikét sem leplezték még le, az elhalasztott játék pedig nem más, mint a Skull & Bones, amely március 9. helyett valamikor a 2024-es pénzügyi évben, 2023. április 1. és 2024. március 31. között fog megjelenni. Még mielőtt a teljes változatot kiadnák, szerveznek egy bétatesztet, hogy balanszolhassák és polírozhassák a játékot.

Remélhetőleg az Assassin's Creed Mirage-t nem szúrják el, nagyon szeretnénk, hogy az jól sikerüljön és a kritikusok, illetve a játékosok mellett a kiadó is elégedett legyen a végeredménnyel. Emellett jön még az Avatar: Frontiers of Pandora, illetve több, nagy költségvetésű játék is, amiket egyelőre nem mutattak be, sőt, ingyenesen játszható címekkel is készülnek. Valószínűleg a nyár elején, az E3 környékén többet is megtudunk a közeljövőre vonatkozó tervekről.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)