Hirdetés

Több mint 1 milliárd dollár bevételt termelt egy Ethereum-alapú játék

|

Nem kevés pénz rejlik az NFT-s szörnyharcban.

Hirdetés

A 2018-ban megjelent Axie Infinity a Pokémon koncepcióját felhasználva igyekszik meglovagolni a kriptovaluta-lázat. A vietnami fejlesztésű játékban szörnyeket (Axie-kat) gyűjthetünk, harcolhatunk és kereskedhetünk velük, ám ezek a virtuális lények egyben Ethereumért értékesíthető NFT-k, azaz nem helyettesíthető tokenek is.

Ugyan messze nem ez az egyetlen play-to-earn cím  a piacon, nemrég azonban látványosan felkapta a sajtó egy youtube-os dokumentumfilm miatt, melyben a játékból élő Fülöp-szigeteki munkanélküliek meséltek a tapasztalataikról.

Hirdetés

A médiavisszhang pedig meghozta a hatását, a DappRadar friss adatai ugyanis arról árulkodnak, hogy az Axie Infinity lett minden idők legtöbb bevételt generáló NFT-projektje: a júniusi 108.000-ről 1 millió fölé nőtt a napi aktív felhasználóinak száma, akik az elmúlt 30 napban 780 millió dolláros bevételt generáltak, 1,4 milliárd egyedi tranzakcióval.  

A mindenkori összesítés alapján így a játék már az 1,4 milliárd dolláros bevételhez közelít.  Mielőtt azonban rohannátok Axie-kat gyűjteni, fontos megjegyezni, hogy a a Pokémon azért jóval olcsóbb mulatság. A belépő szintű szörnyekért ugyanis jelenleg 2-300 dollár értékű Ethereumot kell perkálni, és minimum három szükséges az induláshoz.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Aki viszont kitartó, szerencsés és kegyes hozzá az ETH-árfolyam is, az valóban kaszálhat a programmal: egy-egy feltápolt Axie dollár ezreket érhet, de a digitális tárgyak és ingatlanok is borsos áron cserélnek gazdát a játék mikrogazdaságot képező piacán.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)