Hirdetés

Több mint 200 ezer játék árának megfelelő kártérítést kapott a Bungie csalásokat készítő cégektől

|

A peren kívüli megegyezés beárazta, hogy mennyit is ér egy csaló a Destiny 2-ben.

Hirdetés

Sokszor van rá példa, hogy játékosként rossz szemmel nézzük a kiadók jogi csatározásait, például amikor ártalmatlan modderek életét teszik pokollá, vagy amikor teljesen átlagos kifejezéseket próbálnak kisajátítani (hoppá, mindkét esetben rád nézünk, kedves Take-Two).

A csalók elleni jogos harc mögé azonban 100%-os mellszélességgel be tudunk állni, hiszen a szabályokat kijátszó cheaterek alapjaiban mérgezik meg a játékélményt. Ezért is jó hír, hogy a Bungie most nagy győzelmet könyvelhetett el az egyik Destiny 2 csalószoftver készítőivel és terjesztőivel szemben.

Hirdetés

A Sony szárnyai alá készülő stúdió a kanadai Elite Boss Tech és a 11020781 Canada nevű cégeket perelte be azon az alapon, hogy a csalószoftverük megsértette a vállalat szellemi tulajdonát és megszegte a csalás elleni szabályokat. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, az alperesek főként azzal védekeztek, hogy a program nem használta a Bungie kódját, a fejlesztők viszont úgy vélték, hogy az eredeti kódba illesztett szoftver is kimerítette a jogsértés kategóriáját. A merőben eltérő álláspontok miatt sokáig úgy tűnt, hogy tárgyalásra kerül az ügy, egy nemrég benyújtott indítvány szerint viszont a feleknek sikerült peren kívüli megegyezésre jutniuk.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Ennek értelmében a csalószoftver fejlesztői elismerték a felelősségüket, és 13,5 millió dolláros kártérítés megfizetését vállalták (60 dolláros árral számolva ez 225 ezer eladott játékot jelentene), továbbá világszerte eltiltják őket a program, vagy a Bungie termékeihez kötődő hasonló programok létrehozásától és terjesztésétől. A megegyezés érdekes velejárója, hogy ismerjük a csalószoftver letöltőinek számát (6765), így már tudjuk, hogy kb. 2000 dollárt érhet egy Destiny 2-es cheater.

A Bungie egyébként már több hasonló eljárásból is győztesen került ki, köztük a Ring-1 és a PerfectAim készítői ellen.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)