Hirdetés

Több mint kilenc év kellett hozzá, de végül megkapják utolsó fizetésüket is a Kingdoms of Amalur: Reckoning fejlesztői

|

Habár közel sem annyit, amennyi valójában járt volna nekik.

Hirdetés

Igencsak ambiciózus projekt volt a Kingdoms of Amalur: Reckoning, hiszen maga R. A. Salvatore ügyködött a játék világán és történetén, művészként pedig még Todd McFarlane is részt vett a munkálatokban.

A 2012-es játék egészen korrekt lett, de sajnos pénzügyileg csúfos kudardcot szenvedett, és ugyan időközben ismét jó kezekbe került a fantasy világ, sajnos az eredeti játék alkotói igencsak pórul jártak.

Hirdetés

Az eredeti Kingdoms of Amalur: Reckoning mögött álló 38 Studios ugyanis a játék megjelenését követően csődbe ment, ennek következtében pedig közel 400 fejlesztő nem kapta meg hosszú évekig az utolsó fizetését. Viszont szerencsére ebben az ügyben is előrelépés történt, mivel a Bloomberg beszámolója szerint időközben megindultak az elmaradt fizetések a fejlesztők felé, habár sajnos közel sem annyi, amennyi igazából járna.

A hírek szerint a Rhode Island-i munkatársak mindössze az utolsó fizetések 14%-át, a marylandiak pedig a 20%-át kapják meg. Ráadásul sok korábbi fejlesztőt olyan lakcímen keresnek fel, amely az eredeti játék megjelenésekor talán még aktuális lehetett, de sokan már rég elköltöztek, ez pedig további kellemetlenségekhez vezethet.

Egyébként a tavaly debütált, Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning nevű remasternek hála még ma is gond nélkül elmerülhetünk az érdekes fantasy világban, ráadásul a tervek szerint idén érkezik hozzá egy kiegészítő is, a Fatesworn.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)