Hirdetés

Több PC-s játékkal tervez a Sony – egyből jöhetnek a platformra az új PlayStation-címek?

|

Hermen Hulst, a PlayStation Studios fejese mesélt kicsit a Sony PC-s terveiről.

Hirdetés

Nemrég interjú készült a PlayStation Studiost irányító Hermen Hulsttal a PlayStation Blogon, a beszélgetés során pedig szóba került az is, hogy a Sony messze nem áll meg a Horizon Zero Dawnnál és a Days Gone-nál, a jövőben még több, korábban PS-exkluzív címként megjelent játékra számíthatunk a jó öreg PC-n is.

Fontos kérdés azonban, hogy teljesen átveszik-e a Microsoft stratégiáját, és már a megjelenés napján elérhetőek lesznek saját játékaik PlayStation konzolokon és PC-ken egyaránt, vagy marad a mostani metódus, tehát jóval a konzolos megjelenés után örvendeztetik csak meg a PC-s tábort.

Hirdetés

Hulst elmondta, hogy az utóbbi megoldásra számíthatunk. Egészen pontosan így fogalmazott: 

"Szeretném hangsúlyozni, hogy továbbra is a PlayStation konzol marad a legjobb hely a PlayStation Studios játékai számára azok megjelenésekor. Nagyra értékeljük a PC-s játékosokat, és továbbra is figyelni fogjuk, mi a megfelelő időpont egy játék kiadására. A Bend Studio például csak május 18-án jelentette meg a Days Gone PC-s verzióját. Ez körülbelül két évvel a PS4-es megjelenése után volt."

Ez a kétéves csúszás egyébként már javulásnak mondható, hiszen a Horizon Zero Dawnra három esztendőt kellett várniuk a PC-seknek: a Guerrilla Games játéka 2017-ben jelent meg PlayStation 4-re, számítógépekre pedig csak 2020 augusztusában. 

Hulst így folytatta okfejtését: 

"Olyan új játékosokat szeretnénk elérni, akik még nem tapasztalták meg az általunk megalkotott nagyszerű történeteket, karaktereket és világokat. A játékok PC-s kiadása sosem fogja megtéríteni egy nagyszerű konzolos játékkatalógus kiépítését."

Az utóbbiakból kitűnik, hogy a Sony stratégiája még mindig az, hogy a PC-s kiadással csak bevonzza az új vásárlókat, akik miután rákaptak a PlayStation játékok "ízére", később akár konzolon is megveszik majd a legújabb címeket - a konzolos megjelenés jelenti ugyanis továbbra is az anyagi biztosítékot arra, hogy a Sony nagyszabású címei elkészülhessenek. Úgy tűnik, a következő az Uncharted 4 lesz, de ezt még csak egy prezentációból tudjuk, hivatalos bejelentés nem történt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)