Hirdetés

Tom Clancy's The Division 2 - Uplayen megsokszorozta az eladási számokat, de konzolon többet vártak tőle

|

Egyszerre lehet nagyon elégedett és kicsit csalódott a Ubisoft. A számok tükrében azért valószínűleg az első érzés a dominánsabb.

Hirdetés

A Ubisoft kiadta teljes bevételi jelentését a 2018-19-es pénzügyi évre vonatkozóan, a dokumentumból pedig kiderült, hogy a PC-s Tom Clancy's The Division 2 hatalmas részt vállalt a franciák bevételeiből. Ugyan elvileg a konzolos változatok nem váltották be teljesen a reményeket, és gyengébben teljesítettek, mint arra a kiadó számított volna, de a PC-s kiadás hatalmas sikernek bizonyult.

Hirdetés

Az előző pénzügyi évhez viszonyítva közel 79%-kal nőttek a vállalat PC-s bevételei, ez pedig annak is köszönhető, hogy a Tom Clancy's The Division 2-ből Uplayen keresztül számítógépekre tízszer annyi kelt el, mint az első részből - nyilván ehhez hozzájárult az is, hogy a játék elkerülte a Steamet. Kár lenne tehát temetni a PC-s játékipart (már, ha ez egyáltalán bárkiben is felmerült volna), ugyanis immár a Ubisoft éves bevételeinek 27%-át ez a platform teszi ki - tavaly ez a szám még csak 18% volt. Összehasonlításként a PS4-es bevételek 42%-ról 36%-ra, az Xbox One-osok 23%-ról 20%-ra, a switchesek pedig 7%-ról 6%-ra estek vissza. Az utolsó negyedév tekintetében még nagyobb az eltérés, itt 36%-ot hozott össze a PC, amivel sikerült minden más platformot leköröznie. 

Ti hozzájárultatok a fenti számokhoz valamilyen vásárlással? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)