Hirdetés

További három fejestől vált meg a Ubisoft

|

Szexuális zaklatás és toxikus munkahelyi kultúra miatt kellett távoznia a Ubisoft magas rangú alkalmazottainak.

Hirdetés

Miközben az elmúlt hetekben a Ubisoft és csapatai a tegnap esti Ubisoft Forwardra készültek, nem állt le a vizsgálat a szexuális és egyéb jellegű zaklatások, bántalmazások ügyében sem. Közel egy héttel ezelőtt Maxime Béland alelnök mondott le posztjáról, és most hárman követték.

Hirdetés

A kreatív vezető Serge Hascoët, a Ubisoft kanadai stúdióit felügyelő Yannis Mallat, valamint a nemzetközi HR-vezető Cécile Cornet volt kénytelen távozni eleinte pozíciójából, majd végül a cégtől is. A francia Liberation újság beszámolója szerint Hascoët különösen nagy szerepet játszott a céges kultúra kialakításában, és egy forrás azt nyilatkozta, az egész iparágban ő a legtoxikusabban viselkedő figura.

Yves Guillemot ügyvezető hozzátette, eddig nem tettek meg mindent, hogy egy biztonságos és befogadó környezetet teremtsenek kollégáik számára, de ez elfogadhatatlan, az értékeikkel szembemegy, és komoly változások lesznek a közeljövőben. Hascoët feladatait egyelőre Guillemot veszi át, de Mallat és Comet helyére még keresik a megfelelő embert.

Egyébként Tommy François, a Ubisoft szerkesztői és kreatív szolgáltatásokért felelős alelnöke szintén kényszerszabadságát tölti, és valószínűsíthető, hogy nem ő lesz az utolsó, aki a vizsgálatok következtében szankciókra számíthat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)