Hirdetés

Továbbra is az Xbox Series X|S a Microsoft leggyorsabban fogyó konzolja

|

Erős a kereslet az új generációs Xboxok iránt.

Hirdetés

Novemberben lesz két éve, hogy a Microsoft piacra dobta az Xbox negyedik generációját, a Series S és X konzolokat, amelyeket kezdetben a PlayStation 5-höz hasonlóan nem volt könnyű beszerezni, ám napjainkra - legalábbis Magyarországon - már bőséges készletekből válogathatnak a vásárlók.

A redmondiak a 2021-es évről szóló pénzügyi beszámolójukban dicsekedtek el vele, hogy azonos idő alatt minden korábbi Xboxnál többet sikerült eladniuk az új masinákból, most pedig beharangozták, hogy azóta is kitart a menetelés.

Hirdetés

A Microsoft legújabb jelentése szerint ugyanis még mindig igaz az állítás, hogy a megjelenés óta jobban fogy az Xbox Series S és X, mint az előző generációk masinái. A gépek közel 21 hónapja vannak a piacon, így leszögezhetjük, hogy nem csak a kezdeti roham hajtotta az eladásokat.

A redmondiak sajnos továbbra sem árulják el, hogy konkrétan hány leszállított konzolról van szó, de a cégvezető Satya Nadella úgy fogalmazott, hogy az elmúlt 3 negyedévben az Xbox volt a next-gen piac vezető terméke, lepipálva a chiphiányt jobban megszenvedő PlayStation eladásait. A legutóbbi negyedévben azonban még így is csökkentek a Microsoft gaminghez fűződő bevételei, méghozzá 7%-kal a tavalyi év azonos időszakához képest. Ezen belül a szolgáltatásokból és a tartalmakból származó bevételek 6%--kal, a hardveres bevételek pedig 11%-kal estek vissza.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Az utóbbiból arra következtethetünk, hogy lassulnak az Xbox-eladások, de még mindig nincs nagy baj. A Microsoft eddigi legsikeresebb konzolja egyébként a 2005-ben piacra dobott Xbox 360 volt, amelyből 9 év alatt több mint 84 millió fogyott. Ezzel szemben a piaci elemzők becslése alapján a Series X|S-ből eddig összesen kb. 14 milliót adhattak el, míg a PlayStation 5 már hivatalosan is 20 millió leszállított példány felett jár.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)