Hirdetés

Továbbra is nagy bajban van a legnagyobb videojátékbolt-hálózat

|

381 millió dollárt veszített tavaly a GameStop, de elmondásuk szerint ez részben annak köszönhető, hogy a vásárlók visszaszerzésébe fektettek.

Hirdetés

Ugyan a részvényeikkel kapcsolatos, a piaci manipuláció határait súroló akció után (amiről sorozat is készül majd) sok gamer érdeklődése jelentősen alábbhagyott a GameStop iránt, lehet, hogy van olyan fanatikus, aki a mai napig megtartotta részesedését a cégben. Ők nem biztos, hogy örülnek az áruházlánc legújabb pénzügyi jelentésének láttán, amiben a 2021-es pénzügyi évre vonatkozóan 381 millió dollár (azaz kb. 1,3 milliárd forint) veszteségről számolt be az ügyvezető, Matt Furlong.

A cégvezető szerint ez részben a készlethiánynak, és a Covid19 omikron variánsának tudható be. De elmondása szerint bizonyos területeken magasabb költségeket is bevállaltak annak érdekében, hogy a vásárlói keresletet ki tudják szolgálni (azaz valószínűleg magasabb beszerzési áron is megvették a slágertermékeket ahelyett, hogy üresen álljanak a polcok).

Hirdetés

Furlong emellett kiemelte a GameStop azon törekvését is, hogy az NFT-kbe és a blockchain technológiába való befektetéssel hagyományos kereskedőkből inkább tech-céggé váljanak.

"Tanultunk az utóbbi évtized hibáiból, amikor a GameStop nem tudott alkalmazkodni a gaming jövőjéhez"

- mondta az ügyvezető.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Ennek kapcsán elmondta, hogy azon is dolgozni fognak, hogy szélesebb termékkínálattal, versenyképesebb árazással, gyorsabb és könnyebb vásárlói élménnyel, és erősebb ügyfélszolgálattal állítsák vissza a bolthálózat egykori hírnevét. Költségcsökkentő módszerekhez is folyamodtak: amellett, hogy bezártak 174 üzletet az USA-ban, 22-t Kanadában, és még 47-et Európában (ezzel együtt 4573 botljuk maradt világszerte), tanácsadóktól is megváltak, akik Furlong szerint "több millió dollárba" kerültek a GameStopnak. A tavaly kinevezett vezetőségnek egyébként abból a szempontból egész nagy mozgástere van, hogy a cég 1,27 milliárd dollár készpénzt tud a cég működésére és fejlesztésére fordítani, ami jelentősen (760 millió dollárral) több, mint amennyi egy évvel korábban állt a GameStop rendelkezésére.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)