Hirdetés

Továbbra is pörögnek a GTA 5 eladásai, szüksége is van rá a Take-Twonak

|

Bár a Take-Two Interactive stabil negyedévet zárt, az idei évre vonatkozó kilátások kissé kiábrándítóak a vállalat vezérigazgatója szerint.

Hirdetés

A Take-Two Interactive ma jelentette be az előző üzleti negyedévre vonatkozó eredményeit, amely a Zynga felvásárlása és a kedvezőtlen gazdasági helyzet miatt nem szárnyalnak túlságosan. A statisztikák szerint az említett időszak alatt 1,4 milliárd dollárnyi bevételük volt, ami 62 százalékos növekedést jelent ugyan az előző évhez képest, de így is 257 millió dollárnyi a nettó veszteség. 

Ezen mutatók miatt a vállalat a 2023. március 31-gyel záruló teljes pénzügyi évre vonatkozó kilátásait is mérsékelte, amelyet a "termékcsaládban bekövetkező változásokkal és a devizaárfolyamok gazdaságra - különösen a mobilos üzletágra - gyakorolt hatásaival" magyaráznak. Így a becsült éves bevétel 5,4-5,51 millió dollár lehet az 5,73-5,83 milliárd helyett, a veszteség pedig 631-674 millió dollár közé eshet a korábban becsült 398-438 millió dollár helyett. 

Hirdetés

A Take-Two Interactive vezérigazgatója, Strauss Zelnick elmondta a GamesIndustry.biz-nek nyilatkozva, hogy a kínálatuk miatt bizakodóak a jövőt illetően: 

"Ez egy nagyszerű, stabil negyedév volt, de az idei évre vonatkozó kilátások kissé kiábrándítóak. Ez azonban nem meglepő a gazdasági hátteret és a makrogazdaságra vonatkozó várakozásainkat tekintve. És továbbra is fantasztikus formában vagyunk, 87 címünk lesz a 23-as és a 25-ös pénzügyi év között, és várakozásaink szerint ezekben az években szekvenciális növekedést és rekord eredményeket fogunk produkálni."

Ami a vállalat címeit illeti, az NBA 2K23 a szeptemberi debütálása óta közel 5 millió példányban kelt el (és 2 millió napi aktív felhasználója van), a Grand Theft Auto 5 továbbra is nagy sláger, de lassan kifogy a lendületből (már több mint 170 millió eladott példánynál tart, ami májusban még 160 volt), a Red Dead Redemption 2-ből már 46 millió kópiát kapkodtak el összesen, míg a Zynga részéről a Rollic című játék könyvelhet el nagy sikert, amely világszerte átlépte a 2 milliárd letöltést. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)