Hirdetés

Tudod melyik az a játék, amire csak mobilon 2 milliárd dollárt költöttek a játékosok?

|

A Roblox Corporation online játékplatformja hatalmas lendületet vett az elmúlt egy-két évben, most pedig egy újabb mérföldkövet sikerült elérni.

Hirdetés

Bár a Roblox legelső verziója már több, mint tíz évvel ezelőtt megjelent, nagyon sokáig tartott, mire valóban bekerült a köztudatba és igazán csak az utóbbi néhány évben lett igazi kasszasiker. Azóta már megjelent a játék mobilos kiadása is, ami a Sensor Tower nevű elemző cég szerint most egy elképesztő mérföldkőhöz jutott el.

A Sensor Tower becslése szerint a Roblox mobil verziójának játékosai a megjelenés óta már több, mint 2 milliárd dollárt (ez nagyjából 615 milliárd forint) költöttek el a játékon belül és míg ez már önmagában igen szép eredmény, a legérdekesebb megállapítás mégis az, hogy

ennek az összegnek a felét az utóbbi egy évben sikerült összehozni.

Hirdetés

A Sensor Tower szerint ez az eredmény azért is nagyon fontos, mert a Roblox Corporation már egy ideje tervezgeti azt, hogy tőzsdére megy, ebben pedig sokat segíthet az, ha a cég komoly pénzügyi eredményeket és stabil anyagi hátteret tudhat magáénak.

Egyébként nem csak a fejlesztőknek éri meg a játék sikere, ugyanis a cég korábban azt is elárulta, hogy a becsléseik szerint a tartalomgyártók összesen 250 millió dollárt kereshetnek majd meg az idei év végére.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)