Hirdetés

Új csapathoz kerül a Lord of the Rings Online, megszűnik az Asheron's Call

|

A Dungeons and Dragons Online és a Lord of the Rings Online fejlesztőjénél nincs minden rendben. A Turbine leállítja két játékát, a másik kettő pedig egy újonnan alapított stúdió kezébe kerül.

Hirdetés

Dungeons and Dragons Online és a Lord of the Rings Online még mindig elég népszerű, hogy megérje őket üzemeltetni, viszont most egy új stúdió, a Standing Stone Games vette át őket. A kiadással sem a Warner Bros., hanem a Daybreak Games foglalkozik a továbbiakban.

A csapat a DDO és a LOTRO fejlesztőiből alakult, akik elkötelezettek mind a két játék mellett, és izgatottak, hogy független stúdióként folytathatják a munkát. A csapat úgy gondolja, ez egy remek lehetőség, hogy valóra váltsák álmaikat és tovább dolgozzanak a két nagy címen. Alig várják, hogy megmutassák milyen újítások várhatóak a jövőben. 

Előreláthatóan a játékosok nem sok változást fognak észlelni a stúdióváltásból. A felhasználói adatok, az eddig megszerzett Turbine pontok (bár ezeket átnevezik), a VIP előfizetések, az életre szóló tagságok és a megvásárolt termékek nem fognak elveszni vagy megváltozni. A játékok a meglévő adatbázist fogják továbbra is használni és az eddigi szerverek is tovább működnek. 

A változás pontos okairól nem lehet tudni, de a fejlesztők és a vezetőség egyaránt a Standing Stone Gameshez igazolt. A Turbine sem szűnik meg egyelőre.

Szomorú hír viszont, hogy a 17 éve futó Asheron's Call és folytatása, az Asheron's Call 2 támogatása megszűnik 2017. januárjában. A búcsúüzenetben a fejlesztők nagy szívfájdalommal beszélnek az ügyről és köszönetet mondanak mindenkinek, aki velük tartott. Az Asheron's Call és az Asheron's Call 2 a megszűnésig ingyenes lesz az eddigi játékosoknak, de új felhasználók már nem regisztrálhatnak. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)