Hirdetés

Óránként 15 milliót is kereshetnek egy új játékkal a streamerek

|

A Twitch legnagyobb sztárjai állítólag elég durva pénzeket akasztanak le egy-egy nagyobb játék megjelenésekor.

Hirdetés

Az élő közvetítések ma már megkerülhetetlenek egy-egy játék népszerűsítésénél, így a nagy kiadók a hagyományos marketinges eszközök mellett (vagy ahogy az Apex Legends esetében láttuk, helyett) egyre többet költenek arra, hogy a streamerek szemén keresztül mutassák be a játékot.

Hirdetés

A Wall Street Journal értesülései szerint egy nagyobb játék megjelenésekor akár 50 000 ezer dolláros (kb. 15 millió forint) órabére is lehet egy nagyobb streamernek, a Kotakunak pedig két forrás is megerősítette, hogy ez nem is a legnagyobb összeg, amivel valaha találkoztak. Az Online Performers Group (ez a szervezet olyan streamereket menedzsel, mint CohhCarnage vagy Professor Broman) ügyvezetője, Omeed Dariani elmondása szerint:

Vannak jóval 50 000 dollár feletti ajánlatok óránként, hosszútávú együttműködések esetén pedig a hat vagy hét számjegyű összegek sem ritkák. Konkrétumokat nem mondhatok, mert ezek a megállapodások nyilván bizalmasak, de egyszer egy AAA kiadó óránként 60 ezer dollárt ajánlott egy két órás streamért, amit a streamer visszadobott. A kiadó másodjára is bepróbálkozott egy üres csekkel (vagyis kb. bármennyit kérhetett volna a streamer), de végül így sem valósult meg a promóció.

Persze egy szponzorált stream nem feltétlenül jelenti, hogy az egész adás "kamu", bőven vannak olyan streamerek, akiknek a véleménye nem eladó. A kiadók persze nem is feltétlenül azt várják, hogy mindenki feltétel nélkül ajnározza a játékukat, ugyanakkor a megállapodásnak általában része, hogy a videósok konstruktív kritikával éljenek, és ahelyett, hogy " a fejlesztők gyökerek, remélem mindet kirúgják" inkább "a harcrendszer bizony még finomításra szorul" jellegű mondatok hangozzanak el.

Mivel az ilyen jellegű streamek egyre népszerűbbek lesznek, érdemes azért körültekintően leülni a gép elé.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)