Hirdetés

A Ubisoft kivédte a Vivendi támadását, de még nem nyugodhat meg

|

A Vivendi váratlanul visszavonulót fújt a Ubisoft vezetőségi ülésén, de nem valószínű, hogy feladták a kiadó feletti irányításért folytatott küzdelmet .

Hirdetés

A Ubisoft jelenlegi vezetése komoly harci kedvvel készült a csütörtökön megtartott általános vezetőségi ülésére, de a nagy összecsapás a Guiellmot-tábor és az utóbbi években erőszakosan terjeszkedő Vivendi között részben elmaradt. A médiacég ugyanis mégsem jelölt igazgatósági tagokat, így két újabb független tag került a tanácsba.

Emellett megerősítették pozíciójában Yves Guillemot-t és a testvérét, Gérard-t is, de nem ment minden az alapítók szája íze szerint. A Vivendi ugyanis olyannyira passzív volt, hogy a fentiek mellett más kérdésekben sem szavazott, ezzel megakadályozva, hogy a Ubisoft dolgozói további részvényeket kapjanak juttatásként.

Az ülésről kiadott hivatalos közleményben a találkozó "rendszerszerű hátráltatásának" nevezték a Vivendi semmittevését, ami "akadályozza a cég rendes működését, kiváltképp a tehetséges dolgozók versenyképes kompenzációját illetően".

Más kérdés, hogy a dolgozóknak kiutalt részvények is résztét képezik a Ubisoft szabadságharcának, ugyanis az utóbbi időszakban így 2-ről 4 százalékra emelték a munkatársak arányát a részvényesek között. Az egyelőre kérdéses, hogyan próbálkozik legközelebb a Vivendi, de a Ubisoft alapítói korábban azt is kijelentették, hogy egy harmadik partnernek is szívesen eladnák a céget, csak hogy ne kelljen az Activision-Blizzard korábbi tulajdonosaival dolgozniuk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)