Hirdetés

Megmenekült a Ubisoft a Vivendi fenyegetésétől

|

A Vivendi nagyon fel akarta vásárolni a céget, a cég ezt minden áron szerette volna elkerülni. Most pont került az ügy végére.

Hirdetés

2013-ban még az Activision-Blizzard kapcsán írtunk arról, hogy a kiadó a Vivendi elől menekül, az utóbbi években viszont a  vállalat Ubisoftot kergette. 2016 óta sorra vásárolta fel a részvényeket, miközben a francia vállalat a közösségi médiában is hangoztatta, hogy mennyire nem akarja elveszíteni függetlenségét.

Hirdetés

Az ügy végre lezárult, ugyanis a Vivendi - ahogy az Activision-Blizzard esetében is - megszabadult minden részvényétől, és beleegyezett abba, hogy a következő öt évben nem is vásárol Ubisoft-részvényeket. A kiadónak a Tencent is besegít, mint befektető, illetve egyúttal stratégiai megállapodást kötöttek, hogy a Ubisoft kínai terjeszkedése gördülékeny legyen.

Egyelőre tehát minden megy a régi ütemben, annyi különbséggel, hogy Kínában a Tencent adja ki a Ubi játékait PC-re és mobilra. Szóval még jobban is alakult az ügy, mint vártuk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)