Hirdetés

Úgy tódulnak a nézők a Jurassic World: Világuralomra, mintha holnap a fejükre pottyanna egy aszteroida

|

Újabb jelentős mérföldkövet hagyott maga mögött a Jurassic World trilógia utolsó felvonása.

Hirdetés

Miként a jó értékelések sem garantálnak rekordokat döntögető bevételeket a díjeső mellé, úgy ennek a fordítottja is igaz: csak azért, mert egy filmet nem tartanak sokra a kritikusok, a nézők még szerethetik, vagy legalábbis elég kíváncsiak lehetnek ahhoz, hogy megvegyék a mozijegyet. Az viszont, hogy a lelkesedésük az adott produkció végéig kitart-e, már egy másik történet.

Például az egy hónapja debütált Jurassic World: Világuralomra tökéletesen ráillik az iménti eszmefuttatás, mert a trilógia első felvonását is jegyző Colin Trevorrow rendezése annak ellenére is mágnesként vonzza a nézőket, hogy voltaképp nagyítóval kell keresni a méltató kritikákat. Az igazat megvallva, mi sem ájultunk el tőle.

Hirdetés

A hétvégén (amely az Egyesült Államokban négynapos volt a július 4-i függetlenség napja miatt) sikeresen átlépték a 800 millió dolláros mérföldkövet a Jurassic World: Világuralom jegybevételei, minek köszönhetően a Batmant lehagyva elfoglalta helyét a 2022-es toplista dobogójának legalsó fokán. A Box Office Mojo adatai alapján világszerte 831,4 millió dollárt kaszált eddig a Jurassic Park trilógia szereplőit is visszahozó film, amely a nemzetközi piacon népszerűbbnek bizonyult, mint odahaza, ahol közel 336 millióig jutott.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Az egy hónapnyi előnyt élvező, 951,5 millió dollárnál tartó Doctor Strange az őrület multiverzumábant talán még befoghatják a világszerte káoszt okozó elszabadult dinoszauruszok, ám arra kevés esélyt látunk, hogy az év eddigi legsikeresebb filmjét, a 1,115 milliárd dolláros bevételnél járó Top Gun: Mavericket is lefussák. Dacára a jó (a kritikai fogadtatáshoz mérten pedig egyenesen kiváló) szereplésnek, a Jurassic World: Világuralom folytatni látszik a trilógiára jellemző csökkenő trendet: a 2015-ös Jurassic World 1,67 milliárd dollárral zárta mozis pályafutását, a 2018-as Jurassic World: Bukott birodalomnak viszont már meg kellett elégednie "rongyos" 1,31 milliárddal.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)