Hirdetés

Úgy tűnik, rengeteget bukik a Square Enix a Marvel's Avengers miatt

|

Jelentős veszteséggel zárult az a pénzügyi negyedév, amiben a Marvel's Avengers megérkezett.

Hirdetés

Valószínű, hogy a Bosszúállók franchise, illetve a Marvel Filmes Univerzum sokat veszített erejéből a Bosszúállók: Végjáték után, hiszen számos közkedvelt karakternek voltunk kénytelenek búcsút inteni, akik pedig életben maradnak, és visszatérhetnek a következő években, népszerűségüket tekintve nem foghatók Vasemberhez vagy Amerika Kapitányhoz. Ha korábban jelenik meg a Marvel's Avengers, nagyobbat szólhatott volna, így viszont eleve hátrányból indult, és a minősége miatt sem tudta senki jó szívvel ajánlani.

A Square Enix kiadta az aktuális pénzügyi év első felére vonatkozó jelentését, mely szeptember 30-ával bezárólag összegzi a kiadó bevételeit. A Final Fantasy VII Remake ugyan segített, hogy a tavaszi szezon jobban sikerüljön, mint 2019-ben, az utolsó pár hónapban (július eleje és szeptember vége között) 36 millió angol fontnak megfelelő veszteséget voltak kénytelenek elkönyvelni, ami erősen sugallja, hogy a Marvel's Avengers nem volt túl kelendő.

Hirdetés

Nem tudjuk, mennyi példány fogyott belőle, ahogy azt sem, mennyire elégedett maga a kiadó, csak az nyilvánvaló, hogy a legkitartóbb játékosok is kiégtek a grindban, hiányolják az értékes tennivalókat, a fejlesztők pedig nem tudnak elég gyorsan izgalmas újdonságokkal szolgálni. Még a next-gen változatot is 2021-re kellett csúsztatni, pedig az lökhetett volna egyet a játék népszerűségén.

Egy elemző, David Gibson azt állítja, 40%-kal kevesebb példányt sikerült eladni, mint amennyivel a Square Enix számolt, és valahol 3 milliónál tarthat most a számláló. Összességében egyébként 43%-kal nőtt a bevétel és 46%-kal a profit, 12 millió játék fogyott az első pénzügyi félévben, és nagyjából egálban van a digitális és dobozos értékesítés.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)