Hirdetés

Új cégbe tömörülnek a Blizzard legendás fejlesztői

|

Mike Morhaime nagy terveket dédelget, két stúdiójuk már van is.

Hirdetés

A Blizzard egyik alapítója, Mike Morhaime elsőként a vezérigazgatói pozíciójáról mondott le két éve, majd pár hónapig tanácsadóként még maradt a vállalatnál, viszont 2019 áprilisában 30 év után végleg otthagyta azt. Nem keresztrejtvényfejtéssel töltötte az azóta eltelt időt (vagy nem csak azzal), ugyanis más játékipari veteránok bevonásával útjára indította a kiadóként tevékenykedő Dreamhavent. 

A Dreamhaven célja, hogy játékokat készítsen és adjon ki a világ játékosainak, erősítse az alkotókat, segítsen megvalósítani az ötleteiket és egyedi játékélményeket kínáljon. Ennek érdekében már meg is alapítottak két stúdiót, amelyek olyan egykori Blizzard-veteránokat vonultatnak fel, mint Dustin Browder (Heroes of the Storm, StarCraft II), Jason Chayes (Hearthstone), Eric Dodds (World of Warcraft, Hearthstone), Ben Thompson (Hearthstone), Alan Dabiri (Heroes of the Storm, Warcraft III, StarCraft II) és Chris Sigaty (Warcraft III, StarCraft II).

Hirdetés

Az egyik stúdió a Moonshot nevet kapta, ami Chayes, Browder és Thompson vezetésével a nagyobb volumenű projektekre fókuszál majd, a másik pedig a Secret Door lett, amely Sigaty-val, Dodds-szal és Dabirivel az élen "intimebb" koncepciókon fog dolgozni. 

Egyelőre még egyik csapat sem jelentette be, hogy milyen játékot készítenek. Kíváncsian várjuk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)