Hirdetés

Gazdát cserélnek a legbetegebb szimulátorok

|

A legnépszerűbb címeitől válik meg a Bossa Studios, hogy a multiplayer műfajra koncentrálhasson.

Hirdetés

Az idei év bővelkedik a nagy játékipari felvásárlásokban, az engedélyezésre váró Microsoft-Activision dealtől a Sony-Bungie üzleten át a Square Enix nyugati stúdióinak Embracer Group általi bekebelezéséig. Most pedig egy újabb nagyobb átrendeződés történt a piacon.

Az indie-címekben utazó kiadó, a No Time To Explaint és a Hello Neighbor-szériát is elkövető tinyBuild ugyanis behúzta a brit Bossa Studios legnépszerűbb IP-i, a Surgeon Simulator-sorozat, az I Am Bread és az I Am Fish jogait.

Hirdetés

Az amerikai kiadó összesen 3 millió dollárt, vagyis valamivel több mint 1,2 milliárd forintot fizet a játékokért. A Bossa döntése sokakat meglephetett, a vállalat azonban stratégiaváltással indokolja az eladást:

"2022 eleje óta a Bossa kizárólag a kooperatív PvE műfajára koncentrál, egy olyan területre, ahol rengeteg ötletünk van az innovatív játékmenethez és a játékosok közös élményeihez. A tinyBuilddel megtaláltuk azt az utat, amely lehetővé teszi a Bossa számára, hogy teljes figyelmét az új projektjeire fordítsa, miközben biztosítja, hogy a Surgeon Simulator, az I Am Bread és az I Am Fish olyan új otthonra leljen, amely ugyanolyan jól érti, hogy mitől működnek ezek a játékok, mint mi."

- idézi a felvásárlást bejelentő közlemény Henrique Olifierst, a Bossa Studios vezetőjét. Magyarán a britek inkább a jóval nagyobb jövedelemmel kecsegtető többjátékos piacra koncentrálnak, miközben a tinyBuild sem járt rosszul, a hivatalos adat szerint ugyanis a Bossa franchise-ai csak a tavalyi évben 6 millió dollárnyi bevételt termeltek.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Ez azonban csak a jéghegy csúcsa, mivel az amerikai cég egy füst alatt azt is bejelentette, hogy 5,4 millió dollárért felvásárolja a Despot's Game fejlesztőjét, a Konfa Gamest, így több mint 10 stúdió tartozik majd a tinyBuild irányítása alá.   

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)