Hirdetés

Új néven folytatja a Journey to the Savage Planet szélnek eresztett fejlesztőcsapata

|

A Google Stadia Games & Entertainment részlege ment a levesbe, ők nem.

Hirdetés

A Google nagy álmokat dédelgetett azzal kapcsolatban, hogy házon belüli videojátékokat készíttet a Google Stadiára, ennek érdekében hozta létre a Stadia Games & Entertainment részleget, ám a tervek fuccsba mentek, és meg kellet szüntetni a Montrealban és Los Angelesben alapított stúdióikat is.

A Google Stadia, mint platform persze megmaradt. Csakhogy ezzel a lépéssel nemcsak 150 munkatársat küldtek el, de ellehetetlenítették egy saját fejlesztésű projektet is. A Journey to the Savage Planetet a Typhoon Studios jegyezte, amit direkt azért kebelezett be a Google, hogy Stadia-exkluzív játékokon dolgozzon, ám a bezárási hullám őket sem kímélte

Hirdetés

A Typhoon Studios egykori fejlesztői azonban nem hagyták magukat, és pár hónappal később új stúdiót alapítottak Raccoon Logic néven - számolt be róla a GamesIndustry.biz. Az információk alapján a csapat a Typhoon egykori alkalmazottainak 75%-át magába tömöríti, beleértve az alapítókat is.

Noha a cégben kisebbségi részesedést szerzett a Tencent, azonban a Raccoon Logic függetlenként fog tevékenykedni. Jó hír azoknak, akik kedvelték a Journey to the Savage Planetet, hogy sikerült megszerezniük az IP jogait a Google-től, ami azt jelenti, hogy semmi sem akadályozza meg őket a kiegészítők vagy egy esetleges folytatás elkészítésében. 

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Sőt, a csapat nemcsak a Journey to the Savage Planetet szerezte vissza, de a Google megengedte, hogy megtartsák azokat a projekteket is, amiken a februári bezárás előtt dolgoztak, így lényegében ott tudják folytatni, ahol abbahagyták, csak immáron nem Stadia-exkluzívként. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)