Hirdetés

Újabb befektető fordult szembe az Activision Blizzard vezetőségével

|

A tiltakozó dolgozók mellé állt, és komoly változásokat követel Bobby Kotick hatalmas bónuszainak legelszántabb kritikusa.

Hirdetés

A közel egy hónapja dúló Activision Blizzard botrány továbbra is termeli az új fejleményeket, ezúttal egy befektetői csoport, a Bobby Kotick hatalmas bónuszai miatt is tiltakozó SOC (korábban CtW) Investment Group szállt szembe a női dolgozók zaklatásáért és hátrányos megkülönböztetéséért perelt vállalat vezetőségével.

Ahogy azt az eddigi eseményeket feldolgozó cikkünkben is megemlítettük, nemrég egy magánszemély, Gary Cheng indított pert a befektetők félrevezető tájékoztatása miatt, így az Activision Blizzard már két csatát is vív a saját részvényeseivel.

Hirdetés

A SOC vezetője, Dieter Waizeneggar levélben osztotta meg a véleményét, amelyben kritizálja a botrány kezelésének módját, és komoly változtatásokat sürget a továbbiakra nézve. Waizeneggar a szöveg elején üdvözölte a CEO Bobby Kotick békülékeny hangot megütő korábbi levelét, ám azt is megjegyezte, hogy a vezérigazgató nem adott kielégítő választ "az egyenlőséget, a befogadást és a humán tőke menedzselését érintő mély és széles körű problémákra".

A SOC ezért több változtatást is szeretne elérni a vállalat részéről:

  • Még az idén válasszanak egy női tagot az igazgatótanácsba, 2025-re pedig alakuljon ki a testületben a "gender-egyenlőség".
  • Vágják vissza a visszaéléseket eltűrő vezetők bónuszait, 2021-re pedig teljesen töröljék a vezetői bónuszokat.
  • A jövőben jutalmazzák bónuszokkal a sokszínűséget segítő eredmények elérését, és az egész cégben vizsgálják felül az egyes pozíciókért járó fizetések közti különbségeket.

Weizenegger ezen túlmenően az ABK Workers Alliance nevű szövetség keretében tiltakozó dolgozók mellé állva maga is elítéli, hogy az Activision Blizzard a WilmerHale jogi céget kérte fel a vállalat átvilágítására. Ahogy nemrég mi is megírtuk, a WilmerHale többek közt a munkavállalói összefogás megtörésére szakosodott, s korábban az Amazonnak is segített fellépni a szerveződő raktárosai ellen.   

"A WilmerHale-nek erős hírneve van a vállalati bűnözők védelmében és a lobbisták világában, viszont eddig nem jeleskedett a bántalmazások, a zaklatás és a diszkrimináció elszenvedőinek szószólójaként."

-áll a levélben. A SOC összességében azt szeretné elérni, hogy az Activision Blizzard tegyen többet a feltárt problémák kezelésében,  hogy megvédje a befektetők érdekeit az üzleti, működési és a vállalat megítélését érintő kockázatoktól.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

A SOC befektetői csoport célja, hogy számon kérje a vállalatokat és a vezetőiket a felelőtlen és etikátlan magatartásért, amely veszélyezteti a szakszervezeti nyugdíjalapokon keresztül befektető munkások és családjaik hosszabb távú érdekeit. Ennek jegyében a szervezet korábban nem csak Bobby Kotick túlzónak vélt javadalmazása ellen szólalt fel, de az Electronic Arts vezetőségének jutalmazása kapcsán is aktívan lobbizik.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)